Főoldal Friss A jót tökéletesítették: új MAFELL páros tipliző

A jót tökéletesítették: új MAFELL páros tipliző

szerző robinwood

A MAFELL cég 2001-ben mutatta be a világ első páros tiplizőjét, amely azóta is egyedülálló a piacon. A kor igényeihez igazodva azonban – amely a gyorsabb, kényelmesebb kezelést helyezi előtérbe – a tavalyi év végén megjelent a legújabb verzió.

Az új DDF 40 páros tipliző egyszerűen kezelhető, akár egy lapostipliző, ugyanakkor megtartotta eddigi precizitását és sokoldalúságát. A lapos építési forma, a sík alaplemez, az ergonomikus markolat és számos ötletes adapter mind azt szolgálják, hogy gyorsan sokféle műveletet végezhessünk el. Ezzel együtt a korábbi jól bevált típusok, a DD 40G és a DD 40P (16 mm átmérőig) továbbra is elérhetőek maradnak.

Egyszerű és olcsó: a köldökcsap már bizonyított

A köldökcsapos kötés stabilitásához és megbízhatóságához nem fér kétség, ám a kivitelezés precíziós igénye sokszor korlátokat szab. A DDF 40 ezért célozta meg azt a komfortot, amelyet a lapostiplizésnél már megszoktunk. A mozdulatok is ugyanazok:

  • fektetett géppel az élekbe,
  • állított géppel a lapokba fúrhatunk.

Ezen túlmenően a talpon lévő rugós stiftek alkalmazásával az oldalsó ütköztetés tökéletesen precíz. Természetesen olyan lehetőségek, mint az ütköző döntése, vagy az anyagvastagságokhoz illesztés szintén biztosított a gépen. Két fúrási mélység választható a mélységbeállító gomb segítségével, amely időt takarít meg a fúrási mélységek ismételt megváltoztatásakor. Összeillesztésnél nincs lehetőség utólagos korrigálásra, igazításra, erre azonban nincs is szükség.

Mafell DD F40

A gép 6-12 mm átmérőig képes köldökcsap-helyek fúrására, 32 mm-es raszterben, bármiféle fúrósablon ill. mérések, jelölések alkalmazása nélkül. A felhasználás azonban nem merül ki a tiplizésben: adapterek segítségével vasalathelyek, polchely furatsorok, pánthelyek stb. is gyorsan elkészíthetők. A kiegészítő adapterek segítségével már 18 mm keresztmetszetű léceket is összeépíthetünk két tiplivel.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű