Főoldal Friss Hafele Axilo: bútorlábállítás soha nem volt még ilyen egyszerű

Hafele Axilo: bútorlábállítás soha nem volt még ilyen egyszerű

szerző robinwood

Úgy tűnik, a német vasalatgyártó megoldást talált egy régi problémára, vagy inkább mondjuk úgy, hogy

egy kellemetlen munkafázist tett komfortosabbá.

Mindenki, aki valaha szerelt már konyhát vagy bármilyen korpusz bútort, az tudja, mennyire macerás a korpuszok beállítását követően vízszintbe állítani a szekrénytesteket. Az első lábak esetén még csak-csak, de amikor a szekrények alatt kell kotorászni, az már nem túl kedélyes. Pláne, ha az ember egyedül végzi ezt a feladatot, és közben a vízmértékre is kellene vetni egy-egy pillantást.

Hafele Axilo

Na szóval, a Hafelenél gondoltak egyet és terveztek egy roppant egyszerű eszközt és egy hozzávaló állítható bútorlábat.

Hafele Axilo
A Hafele Axilo állító szerszám lényege, hogy a lábra illesztve, egy kúpos fogaskerék segítségével könnyedén állíthatjuk a lábakat a végleges pozícióba. Tehát van egy lábra illeszthető fej, ami a láb “gallérjára” passzol és egy 60 cm hosszú nyél, aminek a végén a fogantyú forgatásával emelhetjük vagy süllyeszthetjük a lábat. A szerszámnyél a fejhez képest enged 10 fokos emelést, így még kényelmesebb a munkavégzés.

Hafele Axilo

Aki ennél is könnyebb megoldásra vágyna, annak kínálnak még egy opciót. A kézzel forgatható markolat végéhez akkumulátoros csavarbehajtó, pontosabban hatszögletű bitfej illeszthető, és ennek segítségével pozícionálható a korpusz.

Hafele Axilo
A láb magasságát csökkentették, mindössze 6 cm. Ekkora helyen nem is tudnánk már a szerszám nélkül dolgozni.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű