Főoldal Friss Egyedülálló kombó: gérvág és szegélylécez

Egyedülálló kombó: gérvág és szegélylécez

szerző Mózes Lajos

Metabo KGSV 72 Xact SYM

A Metabo elsőként fejlesztett olyan precíziós fűrészgépet, amely egyesíti a kihúzható gérvágót és a szegélylécfűrészt. A KGSV 72 Xact SYM készüléket a nürnbergi Holz-Handwerk kiállításon mutatták be a nagyközönségnek, nálunk várhatóan májusban kerül a boltokba.

De nézzük, hogyan is működik a gép:

gérvágó funkcióban azt tudja, amit a korszerű típusok, vagyis a jobb/bal irányban 50/50°-ban elforgatható fűrészasztal és mindkét irányban 47/47°-ban dönthető fűrészfej. Vágási keresztmetszete merőleges vágásnál 72 x 305 mm, 45/45°-ban döntve 42 x 215 mm. Érdekessége a fix kettős vezető, ezen mozog a fűrészfej, ami rendkívül kompakttá teszi, hátrafelé nincs kitérése a gépnek. A körfűrészlap átmérője 216 mm.

Metabo KGSV 72 Xact SYM

Szegélylécvágó „üzemmódban” a jobb és bal oldali vezetővonalzó szimmetrikusan állítható. Ez azt jelenti, hogy a fűrészlap mindig a szögfelezőben áll, semmit nem kell számolni. A beállítási tartomány ±50°. A szögek felvételéhez hasznos kiegészítő az állítható szögmérő.

Metabo KGSV 72 Xact SYM

További hasznos összetevői a felszereltségnek a dupla vonallézer, a fordulatszám szabályzó, a vágásmélység határoló és az elszívó csatlakozás. Rendszerben gondolkodva állvány és mobil elszívó is elérhető a géphez.

A szegélylécfűrész nem ismeretlen fogalom a piacon, hiszen a Festool palettáján már régóta szerepel, azonban a Metabo most a gérvágóba integrálta ezt a funkciót. A videó magáért beszél.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű