Főoldal Gép/szerszám Igazi csemege: egy műhelynyi gép szólal meg jövő héten Biatorbágyon

Igazi csemege: egy műhelynyi gép szólal meg jövő héten Biatorbágyon

szerző robinwood
Április 14-16 között

bemutatóval várja az érdeklődőket a Formance Kft. Nem is egy, hanem két helyen: csatlakozik a kiállításhoz a zsámbéki telephelyük is. Bár a rendezvényt házivásárként aposztrofálják a szervezők, úgy tűnik, túlmutat a korábban ilyen néven futó hazai programokon. Nem a gasztroturizmus felől, hanem a szakmaiság oldaláról megközelítve építették fel a három nap programját. Az elmúlt ősszel kibővített és felújított bemutatóterem impozáns és elegáns környezet, illendő is, hiszen a Biesse képviseletét látják el. Ők pedig, mint tudjuk, ugyancsak meghatározó cégcsoport ma a faipari gépgyártás területén.

Mielőtt azt taglalnánk, mi is lesz majd élőben látható az Open House néven futó programon, érdemes pár szót szentelni magára a jelenségre. Az pedig történetesen az, hogy ma már csak az megy el ilyen rendezvényre, akit komolyan érdekel. Na mármost ebben az esetben illik komolyan venni és olyat mutatni neki, amit máshol nem lát. Úgy tűnik, a Formance-nál a képviselt cégekkel együtt ezt így gondolják.

Think4ward = Gondolkodj előre.

Foglalkoznak az aktuális problémákkal, élfóliázás esetén a fényes élzárás a nullfugás élzárás alternatíváival, az alkatrész visszahordó berendezések megoldásaival.

Az igazi csemegét vitathatatlanul a Formance Tech Centerben berendezett gépbemutatók jelentik majd. A BiESSE zászlós hajója a Rover A 5 tengelyes CNC megmunkáló központja a tervezésben nagy segítséget nyújtó bSolid szoftveres vezérléssel. A Biesse Brema EKO 2.1-es CNC vezérlésű fúró automatája az egyedi gyártásban ad nagy segítséget. Számtalan Griggio alapgép, Putsch Meniconi függőleges lapszabász gép, Maggi sorozatfúrók, Comafer brikettáló, Stromab automata daraboló várja a fával dolgozó embereket.

A Formance Kft-nél mindig is törekedtek a komplex szortiment kialakítására, bár az elsőszámú termékcsoport a faipari megmunkáló gépek. Ez nem jelenti azt, hogy a felületkezelés, vagy akár az alumíniumprofilok megmunkálását és konfekcionálását szolgáló innovatív megoldások nem kapnak majd szerepet a rendezvényen. Az alumínium megmunkálásban a FOMindustrie daraboló fűrésze, egy CNC megmunkáló központ, és egy sarokroppantó várja az érdeklődőket.

Ferme Laboratórium
Biztos nem véletlenül építenek fel és üzemelnek be egy komplett felületkezelő sort a Ceflától (amely megbízható vélemény szerint a világ vezető felületkezelő gépgyártója). Megkockáztatom, hogy ma Magyarországon sehol sem látni olyan technológiai sort, ahol Cefla iGiotto szóró robot ’konvejor ’ sorral együtt komplett nyílászáró felületkezelést mutat be. Náluk a Fanuc robot kezében egy szórópisztoly van.

Emellett oszcilláló szóró automatát, él, lap-és festékcsiszoló berendezést, valamint öregbítést, strukturálást, és magas fényű felület polírozását is láthatunk majd.

Becsatlakoznak vendégművészek is.
Termék és gyakorlati bemutatót tart a Graco. Az 1926-ban alapított felületkezelési technológiákkal és folyadék kezelési rendszerekkel foglalkozó cég termékei szintén a profi kategóriát képviselik. Azt talán mondanom sem kell, hogy a cégcsoport felületkezelő divíziójának termékeit hordják majd fel a bemutatók alkalmával. Így, aki a Ferme Kft. kedvéért érkezne, az sem fog csalódni.

Az Assistance Kft. zsámbéki telephelyén a hétvégi rendezvény ideje alatt használtgépek között kereshetik és találhatják meg a hiányzó gépeket, berendezéseket az érdeklődők. Itt már természetesen nem csak a márkaképviselet portfóliójába tartozó gépek, sőt azok legkevésbé lesznek majd jelen. Ellenben számtalan olasz, német és egyéb európai márka közt nézelődhetnek a látogatók.

Információk a rendezvényről:
Időpont: április 14-16.
Szervező: Formance Kft.
Cím: Biatorbágy, Tormásrét u. 4, 2051

A biatorbágyi rendezvény során munka közben is látható gépekről berendezésekről a következő napokban részletesen is beszámolunk.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű