Főoldal Friss 25 négyzetméternyi szír valóság egy norvég Ikeában

25 négyzetméternyi szír valóság egy norvég Ikeában

szerző robinwood

Elég menőt húzott egy IKEA áruház a 7000-es lélekszámú norvégiai Slependenben: a MÄRSTA konyhabútorok és FRIHETEN nappali kollekciók szomszédságában berendezték egy Damaszkusz mellett élő szíriai család 25 négyzetméteres, salak falazatú otthonát – írja a 444.hu az Adweek.com cikke alapján.

Ikea menekült

Az “installációt” megrendező Snorre Martinsen egy kilenctagú családot látogatott meg a polgárháborús övezetben, és az ő otthonuk alapján alakította ki a helyiséget az áruházban.

25m2 SYRIA

For two weeks the installation was an initiative to promote Norway’s annual fundraising event “TV-aksjonen”. This year all donations went to the Red Cross, and people living in war and conflict. IKEA partnered with the Red Cross to promote the cause. 25 m2 of Syria is an apartment at IKEA Slependen (flagship store in Norway).

A jellegzetes Ikea-poszterek és árcédulák itt nem bútorokat és alkatrészeket jelöltek, hanem bemutatják a szíriai mindennapok nehézségeit, az élelmezés és vízhez jutás kihívásaitól kezdve a gyógyszerek beszerzéséig.

ikea-sziria-lead

Rana és családjának történetén keresztül a projekt megálmodói lehetőséget teremtettek a norvégoknak, hogy segítsenek elesettebb, rászoruló embertársaik millióin. És ők segítettek is.
Maga a projekt egy reklámügynökség és a helyi Vöröskereszt közös akciója volt, októberben két hétig volt látogatható, hetenként 40 ezer ember látogatta meg, és

összesen 22 millió eurót gyűjtöttek vele össze

a Vöröskereszt szíriai misszióihoz.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű