Főoldal Friss Elmarad a Ligna Hannover kiállítás!

Elmarad a Ligna Hannover kiállítás!

szerző robinwood

Első körben, ahogy nálunk is olvashattátok korábban, májusról őszre tolták a világ legnagyobb faipari kiállításának időpontját, most pedig mint az a napokban kiderült, a szervezők lemondtak az idei rendezvényről.

Az új időpont 2023. május 15-19.

A COVID-19 világjárvány következtében világszerte továbbra is magas fertőzési szint, a védőoltás terén elért lassú nemzeti és nemzetközi előrelépés, és így az utazási korlátozások fennmaradása miatt a Deutsche Messe a VDMA Faipari Gépek Szövetségével közösen úgy döntött, hogy lemondja a világ vezető faipari és fafeldolgozó gépek, gépek és szerszámok szakkiállítását.

“A világjárványt követő bizonytalanságok világszerte még mindig nagyon nagyok. A VDMA-val szorosan egyeztetve ezért úgy döntöttünk, hogy a LIGNA Hannover Faipari Szakkiállítás szervezését 2021-ben lemondjuk” – mondta Dr. Jochen Köckler, a Deutsche Messe AG igazgatótanácsának elnöke.

“Annak érdekében, hogy az iparágnak platformot kínáljunk az innovációk, a tudáscsere és a hálózatépítés számára, alternatívaként

egy digitális hálózatépítési és tartalmi platformot hozunk létre, amelyet szeptember végén indítunk el.

Emellett rosenheimi LIGNA konferenciát szeretnénk megtartani 2022 nyarán. Mindkét rendezvénybe beépítjük a nemrégiben megrendezett HANNOVER MESSE Digital Edition számos új felismerését és pozitív tapasztalatát.”

“A döntés, hogy a LIGNA-t ebben a rendezvényciklusban töröljük, mindannyiunk számára nagyon nehéz volt. Partnerünkkel, a Deutsche Messével és a kiállítókkal, a faipari és fafeldolgozó iparban tevékenykedő vállalatokkal együtt azért küzdöttünk, hogy a LIGNA-t a világ legfontosabb iparági platformjaként tartsuk meg ebben az évben. A piac elkötelezettsége egészen a végéig kivételesen magas volt – még ezekben a bizonytalan időkben is. Ez mindannyiunknak nagy támogatást adott az elmúlt hetekben.

A LIGNA-nál figyelembe kell vennünk, hogy egész gépparkokat terveznek, állítanak fel és mutatnak be éles üzemben, hosszú átfutási idővel és nagy erőfeszítésekkel. Ez sok hónapos vásártervezést igényel.

Ez az oka annak, hogy most kénytelenek voltunk döntést hozni a LIGNA őszi megrendezéséről, hogy ügyfeleinknek meg tudjuk adni a szükséges tervezési biztonságot. Egy újabb halasztásnak nincs értelme. Sajnos az idei lemondásnak nincs alternatívája” – teszi hozzá Dr. Bernhard Dirr, a VDMA Faipari Gépek ügyvezető igazgatója.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű