Főoldal Gép/szerszám Fentről támad

Fentről támad

szerző robinwood

Az olasz Paoloni CONCEPT 350-es gépe piszok nagy ötlet. Könnyed, mint egy kis lapszabász a táblafelosztó minden előnyével.

paliszander-concept-350

Az automata lapfelosztó gép kiválóan alkalmas gyors szélező vágásra a párhuzamvonalzó mentén. A két leszorítási pont segítségével tökéletes vágási felületet biztosít. A vágás gyorsasága, teljesítménye és minősége szempontjából a CONCEPT 350 a táblafelosztó profizmusát és kényelmét nyújtja a felhasználónak. Sőt a táblafelosztókkal ellentétben a Paoloni által kifejlesztett berendezés képes a szögben döntött vágásra is. A tábla minden esetben támogatva támasztóasztal segítségével tölthető be a gépbe, így bármikor beállíthatjuk és szabadon mozgathatjuk az ütközőt, még akkor is, ha már feltettük a panelt a gépre. A kész munkadarab lerakodása a gép mind a négy oldalán lehetséges (front oldalon, hátsó oldalon és a két végén egyaránt), így a gép nemcsak egy pozícióban használható. Így ezt a műveletet egy ember, minden különös erőfeszítés nélkül képes elvégezni.

Egyedülálló technológiai megoldásokkal sikerült a Paoloni Concept 350 méretét/helyigényét minimálisra csökkenteni. A berendezés mindössze 10,5 négyzetmétert igényel. Ez kevesebb mint a fele egy hagyományos lapszabász helyigényének! Gondoljuk, Önnek sem mindegy, mivel van tele a műhely. Az automata fűrészkocsi sebessége 40 m/perc. A kezelőre sincs szükség az automata vágás alatt, így a felszabadult időt kihasználva előkészítheti a következő paneleket a vágásra, meggyorsítva ezzel a munkáját.

A CONCEPT sokoldalúságának köszönhetően az gépkezelő dönti el, a gép melyik oldalán dolgozik, mivel a kész lapot bármelyik oldalon kiszedhetjük. Tehát a gépet többféle pozícióban is beállíthatjuk.

paliszander-concept-350

A munkadarab teljes hosszában működő leszorításnak és az automata fűrészkocsi mozgásnak köszönhetően a kezelőnek nem kell a fűrészegység közelében dolgoznia. A rendszer megakadályozza, hogy a gépkezelő keze a fűrészegség útjába kerüljön a vágás során.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű