Főoldal Gazdaság Már a belső munkák folynak a soroksári IKEA-ban, év elején kezdik a termékek elhelyezését

Már a belső munkák folynak a soroksári IKEA-ban, év elején kezdik a termékek elhelyezését

szerző robinwood

Háromszáz új dolgozót vesz fel az IKEA a jövő tavasszal megnyíló új soroksári áruházába, a munkaerő toborzása október óta tart

– mondta Szabó Ágnes áruházvezető szerdán az épülő áruház bemutatóján.

Hozzátette: a mintegy 16,8 milliárd forintos beruházással megépülő áruház az IKEA harmadik üzlete lesz Magyarországon, és

ez lesz az ország legnagyobb áruháza.

Az épület szerkezete elkészült, a belső gépészeti munkák folynak – tájékoztatott. Az áruház belső kialakítása, és a termékek elhelyezése év elején indulhat.IKEA belső munkák

Hozzátette: a dolgozók nagyjából ötven százalékát már felvették, eladási területekre, logisztikai és éttermi egységekbe keresnek még munkaerőt. A toborzási tapasztalatokról azt mondta, hogy kilencszáz jelentkező volt az első körben, az áruház jövő tavaszi megnyitására biztosan sikerül feltölteni a létszámot.

IKEA belső munkák

Az internetes értékesítés tesztelése a régióban folyamatban van, Magyarországon várhatóan 2017-ben elindulhat – mondta Varga-Nagy Eszter, az áruházlánc kommunikációs vezetője.
A soroksári IKEA mintegy 35 ezer négyzetméteres lesz, 1200 férőhelyes parkolóval, ahol elektromosautó-töltőket is elhelyeznek. Lesz kültéri játszóház is, amit a soroksári óvodások terveinek felhasználásával építenek fel.

Szabó Ágnes az ORIGO-nak elárulta, hogy a nyitás 2017 tavaszán várható,

az áruház nyitásának pontos dátumát február 15-én jelentik be.

Elmondta továbbá, hogy az épülő áruházban több újdonságot is felfedezhetünk majd:

  • Lesz egy kültéri játszóház, amit a soroksári óvodások terveinek felhasználásával építenek fel majd.
  • Az interneten előre lehet időpontot foglalni a konyhatervezéshez.
  • Az éttermi rész kibővül egy svéd kávézóval is, ami Magyarországon egyedülálló is lesz.
  • Lesz olyan parkoló, ahova majd néhány percre be tud parkolni a vevő autóval is, és a nagyobb termékeket közvetlenül a raktárból az autóba lehet pakolni.
Az IKEA a világ legnagyobb bútor-kiskereskedelmi konszernje, összesen 330 áruházzal rendelkezik 28 országban, franchise rendszerében pedig több mint 40 áruház üzemel.
Az IKEA Magyarország árbevétele a legutóbbi nyilvános adatok szerint a 2015. augusztus végéig tartó pénzügyi évben csaknem 14 százalékkal, 47 milliárd forintra nőtt. Az adózott eredmény 2,477 milliárd forintra emelkedett az egy évvel korábbi 1,628 milliárd forintról.
Azt csak most fedeztük fel, hogy az áruház kapott egy saját honlapot is: http://soroksari-aruhaz.hu/hu/

Forrás/Fotó: MTI, Origo

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű