Főoldal Bútor 7 dolog, ami nélkül nem élhetünk a konyhában…, de ez nem igaz

7 dolog, ami nélkül nem élhetünk a konyhában…, de ez nem igaz

szerző Mózes Lajos

Első ránézésre nehezen tudjuk felmérni a hasznosságát, de szuper érdekesség. Számtalan ilyen dologgal találkozhattunk a Milánói Bútorszalonon. Praktikus fejlesztés vagy erőltetett túlzás? Majd az idő eldönti. Lehet, hogy pár év múlva már minden háztartásban találkozunk velük, de az is lehet, hogy örökre eltűnnek a köztudatból.

Itt van például a mágikus háromszög a munkalapon, amely érzékeli a különböző kézmozdulatokat. Így szabályozhatjuk a vízcsapot, sőt a mosogató fenekét felemelhetjük a munkalap szintjéig. Ha nincs szükség a mosogatóra, becsukjuk, minek zavarná az összképet? Azt azért hozzá kell tenni, hogy a fejlesztés mögött komoly csapat áll, nem beszélve a drága szintetikus kövekről, amelyet igényesen használtak. A lefolyót elhagyták, helyette a széleken vezetik le a vizet.

Szintén ennek a csapatnak a munkája a

konyhapultba integrált mérleg.

Profi megoldás, lényegében csak egy kör alakú skálát látunk. Ha ráteszünk valamit, a köríven megjelenő fénycsík mutatja a pontos tömeget. Ha átlépjük az 1 kg-ot és bezárult a kör, akkor újraindul egy másik színben.Konyha - asztalba épített mérleg

Több konyhagyártónál is megjelent egy új opció: a vezeték nélküli töltő. Ezután nem szidhatnak meg érte otthon, hogy szétdobáljuk a telefonunkat az asztalon, hiszen épp csak töltjük. A megoldás kompatibilis az ismert telefonmárkákkal.Konyhaasztal - vezeték nélküli töltőHa nem lenne vezeték nélküli kapcsolat, az USB is megteszi, ami lassan hasonló alapkelléke lesz a bútoroknak, mint a világítás.

Asztal USB

Évről évre újabb és újabb helyeken bukkannak fel a konyhában a LED képernyők. Láttunk már elszívóba építve, hűtőajtóba integrálva, ezúttal a hátfalpanelben kapott helyet.

Konyha LED képernyő
A fogantyú nélküli irányzat a konyhagép gyártókat is elérte. A Miele új termékcsaládján már nem találunk fogantyút. Letisztult formák jellemzik, ami lényegében érthető, ha a nappali-konyha trendekhez még jobban igazodni akarnak. Azért a bútorfrontokon alkalmazott push open megoldás helyett itt komolyabb technikát alkalmaztak. Gombnyomásra az ajtó elektromos működtetéssel lágyan lenyílik. Visszacsukni még most is kézzel kell, talán ezt egy későbbi fejlesztésre tartogatják…

Miele fogantyú nélküli konyhagép

És végül lássuk a főképen szereplő alkotást, amely a

Dolce & Gabbana közreműködésével készült

. Az összesen 100 hűtőszekrényből álló kollekció szicíliai művészek keze munkáját dicséri. A gyűjtemény néhány darabja a kiállításon élőben is bemutatásra került.

SMEG hűtő - Dolce Gabbana

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű