Főoldal Bútor Egy farugóra járó matracok

Egy farugóra járó matracok

szerző robinwood

Vitalwood

Lehet még egy kis hiányérzete annak, aki az elmúlt napokban olvasta a Sixay Furniture kölni szerepvállalásáról szóló beszámolónkat, melyben említettük, hogy Magyarországot két vállalkozás képviselte a bútorvásáron. Előzetesen a kiállítás térképén pirossal karikáztuk be földijeink standszámait, így természetesen a Vitalwood matracokat gyártó Bio-Textima Kft. meglátogatása is prioritásos programpont volt.

Meg kell hagyni, olyannyira jól éreztük magunkat náluk, hogy közel két óra után húztuk fel a horgonyt. Örültek a magyar delegációnak és szívélyes fogadtatásban volt részünk (ez a kitöltött kupicák mennyiségében is megmutatkozott – a szerk.).

vitalwood-agy

Sokak számára bizonyosan ismerősen cseng a márkanév. A Bio-Textima Kft. kizárólag minőségi, személyre szabott matracok, ágyrendszerek gyártásával és értékesítésével foglalkozik. Az 1993-ban alakult cég hitvallása, hogy az embereknek biztosítsák a kényelmes és egészséges alvás lehetőségét. Hogy ezt mennyire sikerült megvalósítani, arról árulkodjanak a számok: 3 kontinens 11 országában több tízezer hálószobában találhatóak meg termékeik.

A kölni vásáron a Bio-Textima márkanév a háttérben maradt, a rivaldafényt a cég korszakalkotó újdonsága, a VitalWOOD névre hallgató matrac család élvezhette. Mint azt Vörös Gyulától, a vállalkozás tulajdonosától megtudtuk, ezen matracok azért számítanak igazi unikumnak, mert a fém helyett fa spirálrugók biztosítják a rugózást. Kaptunk is egy mintát a kezünkbe, döntsük el, mégis milyen eljárással készült. Azt, hogy az anyaga bükk, sikerült megállapítanunk, de a gyártási folyamatból csak részleteket sikerült eltalálnunk.

Mint megtudtuk, közel egy évtizedes kutatómunka áll a szabadalom hátterében. A technika előnyeiről is kérdezősködtünk. Megtudtuk, hogy a farugók terhelés után 100%-ban visszaállnak eredeti formájukba. Olyannyira strapabírók, hogy a gyártó minimum 30 éves élettartamot garantál. A “tartós tejet már ne vegyél” mintájára köhögő barátunknak nyugodt szívvel mondjuk: “VitalWOOD matracot már ne vegyél”.

Természetesen mit sem érne a farugó matrac nélkül. Ha már ott voltunk és lehetőségünk volt, végigmentünk a matracokon, leheveredtünk, megvizsgáltuk. Annyi színű és formájú szivaccsal találkoztunk, mint amennyivel talán Spongyabob sem találkozik tudatmódosult állapotában. Megtudtuk, hogy a VitalWOOD család 3 tagból áll: Vitalwood-N, Perfect variations és Premium Selection.

vitalwood-kölnvitalwood-kölnvitalwood-köln

Érdekesség, hogy a farugós matrac 2011-ben megnyerte az IMM Cologne fődíját. Az Interior Innovation Award a lakberendező szakma egyik legrangosabb elismerése, így joggal lehetünk büszkék a Vitalwoodra. Ha pedig még nem említettük volna, minden egyes ágyrendszer (a rugótól a matracig) kézzel készül.

 

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű