Főoldal Dizájn Dinesen padlók, lenyűgöző méretekkel

Dinesen padlók, lenyűgöző méretekkel

szerző Csonka Imre

Sok évvel ezelőtt Bécsben jártam a Wohnen & Interieur nevű kiállításon, a várban. A Rolf Benz standján hiába voltak ott a világ egyik leghíresebb kárpitosbútor-gyártójának legújabb mobiliái, nem tudtam a szememet levenni a padlóról.
Ott láttam először élőben Dinesen padlókat, és mondhatom, lenyűgöző volt.
A Rolf Benz igazán megadta a módját ezzel a kis installációval.

A Dinesen család 1898 óta foglalkozik egyedi tömörfa padlók gyártásával. A negyedik generációs családi vállalkozás minden tagja a dániai Jels városkában található fűrésztelepen nőtt fel.
A gyártás a mai napig itt folyik, a legmodernebb eszközökkel, ugyanakkor azóta is kézműves szellemben. Tölgyből és duglász fenyőből készült óriási keresztmetszetekkel bíró termékeikkel mára az egész világon elismerést vívtak ki. Fenyőből még csak-csak el tudja képzelni az ember, de tölgyből sokkoló az élmény.

Büszkék vagyunk tölgyfa pallóinkra, amelyek megőrzik és tovább viszik a fa erejét és személyiségét. A nyers faanyagot nagy, legfeljebb 200 éves tölgyfákból nyerjük, Dánia és Európa erdeiből.

– írják weboldalukon.

Legfeljebb 200 éves! Baszki!!

A tölgy padlók 300-500 mm szélesek, maximum 5 m hosszúak és 30 mm vastagok. A repedt végeket nem vágják le, hanem úgynevezett „pillangó” csapokkal stabilizálják. Klasszikus értelemben nincs hibajavítás, csomómentesítés.

Dinesen

Nincs két Dinesen padló, ami egyforma lenne. A fa élő anyag, és büszkék vagyunk arra, hogy olyan harmonikus padlókat készítünk, amelyek tisztelik a fa személyiségét és megőrzik a természet gazdagságát. Ezért nem arra törekszünk, hogy csomómentes padlókat szállítsunk. A csomó egy ág része, amely be van ágyazva a törzsbe, ez a fa történetének és vitalitásának vallomása. Számunkra minőségi jelzés, hogy a természet látható és tapintható az összes deszkában.

Egyszerű terméknek tűnő padlók innovatív megoldásokkal lesznek igazán tökéletesek. A padlók élébe elhelyezett rugalmas dilatációs csíknak köszönhetően faltól falig rakhatók. A nedvességtartalomból adódó dilatálás nem feszíti a falnak a burkolatot.

Jellemzően múzeumok, galériák szerepelnek a vásárlók között, de akad egy-két elvetemült magánerős beruházás is.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű