Főoldal Dizájn Fogas kérdés

Fogas kérdés

szerző Csonka Imre

A lakberendezés mostohagyereke az előszobafal és a fogas, mint olyan..

A tervezők fantáziáját ritkán mozgatja meg, pedig rengeteg tartalék van a történetben. Persze a probléma gyökere sokszor magának az előszobának vagy belépő térnek a kialakításában rejlik, de nem vagyunk építészek. Nézzünk inkább körül, mi van a piacon, miből lehet választani.

Kezdjük mindjárt egy elegáns megoldással, amit a TEAM7 követett el

Mint azt tudjuk, jól bánnak a fával, de mindenképpen nagyvonalúan. A vasalatok, fogantyúk, fiók húzók szintén saját fejlesztésűek, akárcsak ez a kibillenthető akasztó. Síkba marva ezen a tömör dió fronton igazán impozáns. A gyártó természetesen igény szerint kiegészíti különböző panelekkel, tükörrel, fiókos elemekkel a szettet.

Textil-fa kombináció a falnak döntve

moormann-clothes-rack2moormann-clothes-rack

Ez már kicsit életszerűbb, mert a legtöbb esetben fürtökben lógnak a kabátok és nagy kupacba szórva a sapkák. Itt legalább a sapkáknak van helye. Könnyen mozgatható, aminek a lakásban nem sok értelme van, ellenben mondjuk egy irodaépületben vagy múzeumban, ahol időnként az éppen aktuális rendezvényhez kell igazodni, ott hasznos lehet. A Moormann Lodelei Wardrobe ára 624 dollár.

Klasszikus esztergált akasztók

ENO Studio fogas

Tetszőleges formában és szórásban mehet a falra. Bükkből vagy amiből jól esik. A falon elegáns, bár nem túl praktikus, hiszen vagy a fal lesz koszos, vagy a ruháink.
(Az ENO Studio munkája, négy darab van egy csomagban potom 98 dollárért)

Brendon Farrell munkái között találtuk ezt a darabot

Brendon Farrel fogas Brendon Farrel fogas

Szép dió és juhar fából elérhető masszív darab. A vevőket ugyan még szédítik azzal, hogy limitált széria, de most erről ne beszéljünk.

Végül egy klasszikus darab angol tölgyből, négy akasztóval

Hapmson Woods fogas

Igazság szerint azért mutatjuk be, hogy lássuk, miért lehet pénzt kérni a tengeren túl. Néha mi magunk is elcsodálkozunk, hogy mire képes egy kicsit fejletteb piac. (Ez a darab 95 dollárba kerül.)

Forrás: Remodelista.com

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű