Főoldal Bútor Árnyék-szék

Árnyék-szék

szerző a laikus szakember

A látszat néha csal. Nem, ezeket a székeket nem a lebegő, súlytalan terekbe tervezték. Nem, ezek a székek sem tudták felülírni a Newton, vagy Einstein által leírt törvényszerűségeket.

Első ránézésre a Laikus Szakember szemének persze úgy tűnik, hogy ezek a székek csupán az első két lábukon állnak. Aztán, ha hosszasan figyeljük őket és környezetüket, akkor szembetűnik, hogy az árnyékokkal valami nem stimmel. Az árnyék ugyanis festett acél, erre csatlakozik a szék belső fémváza. Az Árnyék-széket a Duffy London dizájnstúdió tervezte. Több kivitelben is létezik, persze az ár hatványozottan növekszik, ahogy az extrémitás skáláján lépkedünk előre.

Az alapszék 300.000 forinttól indul, porfestett acél kivitelben, többféle színben. Persze másfélszer annyiért választható dió furnéros vagy polírozott, rozsdamentes is. A Grimm testvérek is hatottak Duffyékra, ugyanis a farkas-árnyékot vető Árnyék-szék típusukat a „Piroska és a farkas” ihlette. A 225 cm mély és 90 cm széles farkas-árnyék nem minden háztartásban fér el. Bár, aki egy ilyen széket megengedhet magának, annak valószínűleg tér is áll rendelkezésére, ahol a közel 650.000 forintba kerülő, piros, porfestett acél dizájnszék jól tud érvényesülni. Az árnyék műszőrme, így a széket vásárlónak nem kell attól tartania, hogy az eltöri benne a kislábujját.

Természetesen van még ennél is feljebb. A fa formájú árnyékot vető szék még nagyobb helyet foglal, bár ugyanannyiba kerül, mintkishúga, Piroska. A faárnyék fél centiméter vastag, puha, 100 százalékos gyapjú, befoglaló mérete 2 x 3 méter, a szék kapható tölgy és dió kivitelben is.

A székek 60 cm x 45 cm méretűek és 85 cm magasak.

 

Duffyék stúdiója, effektszerű bútordizájnjai gyakori vendégei lesznek a robinwoodnak.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű