Főoldal Bútor Ágak közt a fészek

Ágak közt a fészek

szerző Csonka Imre

Twig néven nyert Red Tod díjat 2016-ban a Japán Nendo stúdió széke. A tervek egyébiránt az olasz ALIAS gondozásában keltek életre és voltak láthatóak az idei Salonon is.

Nendo Twig szék
Az alap ötlet az volt, hogy hozzanak létre egy olyan széket, ahol az ülőfelületet négy gally – esetünkben ezek alumíniumból készültek – öleli körbe. Míg az alumínium szerkezet minden típusnál egységes, addig “az ágak koronái”, valamint az ülőfelület anyag formaválasztás és színválasztás terén rengeteg lehetőséget rejtenek magukba.

Nendo Twig székNendo Twig székNendo Twig székNendo Twig székNendo Twig székNendo Twig székNendo Twig székNendo Twig szék

A gyártók további előnyként említik, hogy amennyiben szétszedjük a bútort akkor roppant praktikus lesz a pakolás szempontjából, mert hogy nem tudom. Szóval ez szerintem nem életszerű, mert én biztos nem szedegetném le a karfákat. Na de ezt leszámítva szép.

Nendo Twig szék

A széria középső darabja a végigfutó karfával elég “dánosra” sikerült, de ez semmit sem von le az értékéből. Az arányokon érződik, hogy európai stúdió közreműködésével készült. Az alap gondolat, a flexibitásra való törekvés és az anyaghasználat terén mutatott merészség klassz dolog.

Forrás: minimalissimo.com

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű