Főoldal Friss „Szoláris falu” költözik Szentendrére az idei nyárra

„Szoláris falu” költözik Szentendrére az idei nyárra

szerző robinwood

A világ egyik legjelentősebb építőipari fejlesztői versenye, a Solar Decathlon az idei nyáron Szentendrére látogat. Az egyetemistákból álló csapatok feladata, hogy szolár technika és egyéb megújuló energiaforrások betervezésével innovatív épületeket alkossanak.

Solar Decathlon Szentendre

Fotó: SDEurope

Idén a 16 tagú mezőny összesen 45 intézményt – köztük 6 magyar egyetemet – foglal magában, így 4 kontinens 14 országának diákjai vesznek majd részt a megmérettetésen. A világ minden tájáról érkező csapatok a műszaki tartalom mellett a design, a költségvetés és a fenntarthatóság szempontjait figyelembe véve készítik terveiket, amik nem maradnak csupán koncepciók, hiszen a döntőbe jutó épületeket fel is kell építeniük.

A verseny életre hívója az USA Energiaügyi Minisztériuma volt még 2002-ben. Nem titkoltan azzal a céllal, hogy a féléves munka során a résztvevők direkt kapcsolatba kerüljenek az ipari szereplőkkel. Olyan ismeretanyagot tudnak így szerezni, amire az oktatás keretein belül nincs lehetőség.

A projekt rendkívül izgalmas és látványos. Ellentétben a korábbi gyakorlattal a verseny befejeztével nem kell azonnal elbontani az épületeket, így

2019. július 12-től, szeptember 29-ig láthatjuk majd az idei döntősöket.

Bővebb információk: http://epiteszforum.hu/a-jovo-epiteszete-szentendrere-koltozik

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű