Főoldal Friss Végre kis házakat is épít a Hello Wood

Végre kis házakat is épít a Hello Wood

szerző robinwood

Környezetbarát fakunyhók, emberléptékű házikók, csendes erdei lakok. A kis ház mozgalom egyik magyarországi úttörőjeként a Hello Wood egy régóta dédelgetett terve válik valóra, nyári egyetemén ezúttal kortárs víkendházak
épülnek július 7 és 15 között.

Látványos fainstallációi és díjnyertes oktatási programja mellett a Hello Woodot a hazai és a nemzetközi piacon is egyre többen ismerik, szétszerelhető és szállítható építményeiről. Moduláris rendszerű házaival a Hello Wood már bő öt éve a
nemzetközi szálláshely piacon is jelen van. Míg Ausztriában 110 kemping-házikót adtak el, Svájcban pedig több helyszínen is állnak téliesített épületeik.

Részben ennek a tapasztalatnak köszönhető, hogy

a Hello Wood július 7-én kezdődő, 30 ország építészeinek részvételével megrendezett nemzetközi nyári egyetemén, Csóromföldén a kisméretű kabinházak megépítésén lesz a hangsúly.

A cabin fever Amerikában a bezártságból, izolációból fakadó tünetek összességét jelenti, használják a szlengben a téli depresszió szinonimájaként is. Ugyanakkor a kifejezésnek nemcsak negatív olvasata van, a fogalom egy szimpatikus építészeti és szociális paradigmaváltásra is utal, mégpedig a tiny house movementre, azaz a kis ház mozgalomra. Ez a nemzetközi szinten népszerű törekvés egyszerre szól a természetbe való elvonulásról, a környezettudatos gondolkodás előtérbe helyezéséről, az építkezésről mint közösségi élményről és nem utolsó sorban – minden romantikus felhangja mellett – a gazdasági racionalitásról is.

Lesz csapat, amelyik kerekeken guruló, tehát mozgatható házat fog építeni, mások erdei menedékházban gondolkodnak, míg a Hello Wood stábja, a Ráday Dávid által vezetett csapat tervei alapján egy társasági eseményekre alkalmas, közösségi térrel és hálórészekkel egyaránt rendelkező, A-alakú házat fog felhúzni a Berger előre gyártott fapaneljeinek segítségével. A Hello Wood erdei klubháza baráti vacsorákra, beer-pong partikra, a nagy társasjáték-maratonokra és a regenerálódásra is egyaránt alkalmas épület lesz. Ideális helyszíne lehet majd az éveken át emlegetett baráti összejöveteleknek.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű