Főoldal Friss SCM GROUP: életszerű megoldások a flexibilis és hatékony gyártáshoz

SCM GROUP: életszerű megoldások a flexibilis és hatékony gyártáshoz

szerző Csonka Imre

Mint a legtöbb olasz gyártó a Holz Handwerk kiállításon, az SCM is elsősorban a vágyat akarta felkelteni, és elcsábítani akit lehet a Xylexpora, ahol aztán kiteljesedhet a kép. A turistacsalogató látványosságok mellett, mint a virtuális műhely és az okosszemüveg, azért akadt bőven kemény műszaki tartalom és újdonság is a standjukon.

SCM morbidelii p200

A Morbidelli sorozat nem ismeretlen a hazai asztalosok körében. Eddig is közkedvelt volt, most tovább finomítottak rajta az olasz mérnökök.

A p200-as modell méreteiben tudásában és rugalmasságában jól illeszkedik a hazai piachoz

A gép méretei ideálisak egy közepes műhely számára. Elhagyták a klasszikus védőkerítést, így a gép 360 fokban bárhonnan egyszerűen megközelíthető. Ez egyedüli megoldás a jobb térkihasználás és flexibilisebb munkavégzés érdekében. Az öttengelyes, közvetlen hajtású elektrotengely kifinomult mozgású, rezgésmentes, kiegyensúlyozott munavégzést biztosít.

SCM morbidelii p200

A megmunkálási ciklusok és a készenléti idők lerövidülésével nagyban nőtt a gép hatékonysága az elődökhöz képest. A gyártó minden anyagtípusra, fától a PVC-ig, és természetesen az ablakgyártástól a bútorgyártásig ajánlja a gépet. Ennek ellenére szerintem a lapmegmunkálás és az élzárás terén igazán nagyfiú a morbidelli p200-as.

SCM morbidelii p200

A szegmentált és több részből álló megmunkáló asztal anyagrögzítése és különböző magasságban történő pozicionálása rendkívül jó térkihasználást eredményez.

A nesting technológiával kialakított paneleket, illetve munkadarabokat nem kell újra befognunk, vagy átpoziciálnunk. Így megszakítás nélkül egy beállással tudunk folyamatosan dolgozni, majd az élzárást elvégezni.

SCM morbidelii p200

A speciális élzáró egység akár 80 mm élmagasságot is képes lezárni. Tetszőleges külső és belső ívek megmunkálása, lezárása terén nagyon imponáló a gép, nézzétek meg a videót!

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű