Főoldal Friss Átadták a Graboplast kecskeméti parkettagyárának új üzemét

Átadták a Graboplast kecskeméti parkettagyárának új üzemét

szerző robinwood

Ünnepélyes keretek között, a polgármester részvételével adták át a Graboplast kecskeméti gyárának új, a Talent Plan Kft. által tervezett, 760 négyzetméteres parkettalakkozó és megmunkáló üzemét. A 640 millió forintból felépült egységben 50 új alkalmazott állt munkába, és a termelés felfutását követően 10 százalékkal bővülhet a győri székhelyű cégcsoport árbevétele.

Veres Tibor, a Wallis Zrt elnöke, Szikora Levente, a Nemzeti Befektetési Ügynökség elnöki tanácsadója, Jancsó Péter, a Graboplast Zrt. elnök-vezérigazgatója, Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere és Kakuszi László, a gyár igazgatója (b-j) átadja a Graboplast új, 760 négyzetméteres parkettalakkozó és megmunkáló üzemét a cég kecskeméti gyárában 2016. szeptember 27-én.

Veres Tibor, a Wallis Zrt elnöke, Szikora Levente, a Nemzeti Befektetési Ügynökség elnöki tanácsadója, Jancsó Péter, a Graboplast Zrt. elnök-vezérigazgatója, Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere és Kakuszi László, a gyár igazgatója (b-j) átadja a Graboplast új, 760 négyzetméteres parkettalakkozó és megmunkáló üzemét a cég kecskeméti gyárában 2016. szeptember 27-én. MTI Fotó: Ujvári Sándor

Befejeződött a Graboplast Zrt. kecskeméti gyárának bővítése, melynek során felépült a parkettagyárhoz kapcsolódó új üzem. A 760 négyzetméteres lakkozó és parkettamegmunkáló egységet Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere, Kakuszi László, a Graboplast kecskeméti gyárának igazgatója, és Szikora Levente, a Nemzeti Befektetési Ügynökség elnöki tanácsadója ünnepélyes keretek között adta át kedden. A 640 millió forintból megvalósult (175 millió forintos ingatlan-, és 465 millió forintos technológiai) beruházással olyan új felületkezelési technológiát vezettek be a gyárban, amelynek köszönhetően új típusú fa padlóburkolók készülhetnek, lehetőséget nyitva ezzel újabb piaci szegmensekben történő megjelenésre a Graboplast számára.

A gyáregység elindulásával 50 fővel bővült a Kecskeméten dolgozó eddigi állomány. A termelés felfutását követően kb. 10 százalékkal növekedhet a vállalat árbevétele. A Graboplast a parkettakészítés során a korszerű technológia mellett a környezetvédelmi szempontokra is kiemelt figyelmet fordít. A kecskeméti gyár PEFC tanúsítvánnyal rendelkezik, amely igazolja, hogy csak olyan forrásból szereznek be fa alapanyagot, ahol fenntartható erdőgazdálkodás folyik, azaz a felhasznált fákat újratelepítik.

A gyárfejlesztés keretében a Graboplast bemutatóteremként is működő outletet is nyitott, ahol a lakossági és közületi érdeklődők egyaránt gyári áron vásárolhatnak a cég parkettakínálatának széles köréből. A bemutatóteremben a Graboplast folyamatosan megújuló alapkínálatát képező, első osztályú, de már csak kisebb mennyiségben rendelkezésre álló, valódi fából készült szalagparkettái érhetőek el gyártói áron.

Graboplast parkettagyár szakemberek

Szakemberek dolgoznak a kecskeméti Graboplast parkettagyárban. Fotó: MTI

A kecskeméti beruházás része annak a 8,7 milliárd forintból megvalósuló programnak, melyhez a magyar kormány egyedi kormánydöntés (EKD) keretében 3 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást nyújtott. A fejlesztések célja a győri székhelyű vállalat exportpiacainak bővítése. A speciális padlógyártás területén meghatározó, jelenleg három városban négy gyárral (Győr, Kecskemét, Tatabánya) rendelkező Graboplast beruházási programjának legnagyobb eleme a Tatabányán felépült Grabo Design Padlógyár, melyben olyan új technológiával előállított különleges padlóburkolók készülnek, melyek piaca világszerte 10 százalék feletti növekedést mutat. Kecskeméten 1997-ben kezdte el a vállalat fából készült parketta gyártását, amit 2002-ben és 2005-ben több beruházás követett.

Forrás: epiteszforum.hu

Népszerű