Főoldal Dizájn Határtalan Design kiállítás az Új Budapest Galériában

Határtalan Design kiállítás az Új Budapest Galériában

szerző robinwood

Június 14-én nyílik a régió egyik legdinamikusabban fejlődő, dizájn tematikájú rendezvénysorozata. A hazai alkotók mellett cseh, lengyel, német, magyar, olasz, osztrák, román, svájci, szlovák és szlovén bútor-, textil- és tárgytervezők mutatkoznak be. Az idei kiállításhoz egy progresszív ékszerválogatás és tárgyfotótárlat is kapcsolódik.

A 13. madeinhungary + 6. MeeD válogatásban 10 ország több mint 100 dizájnerének tárgyai kapnak helyet. A régiós – cseh, lengyel és szlovák – tervezők munkái mellett első ízben lesznek láthatók német, olasz, osztrák, román, svájci és szlovén alkotók által jegyzett bútorok, lakástextilek, dizájntárgyak.

A kiállításon sorozatgyártott termékek, kisszériás darabok és műfajok határmezsgyéjén egyensúlyozó egyedi alkotások is szerepelnek. A kurátorok kifejezett szándéka, hogy megmutassák a dizájn sokszínűségét, üdítő frissességét, ezért az aktuális trendek figyelembevételével megalkotott tárgyak mellett egyéni látásmódot tükröző alkotói darabok is helyet kapnak. A fiatal és középgenerációs kreatívok között számos hazai és nemzetközi díjat nyert alkotó munkái szerepelnek.

A kiállítás és a hozzá kapcsolódó rendezvénysorozat 2004 óta Szigeti Szilvia textildizájner és Radnóti Tamás belsőépítész szervezésében és rendezésében valósul meg. A hatalmas anyaghoz kapcsolódik a neves külföldi és hazai kurátorok bevonásával válogatott, a vendégországok és magyar ékszertervezők munkáit bemutató kiállítás, valamint külön egységként lesz látható a müncheni Pinakothek der Moderne után először Budapesten, az Academy of Fine Arts and Design in Bratislava, Studio S+M+L_XL – Metal and Jewel által rendezett, izgalmas Új Konstelláció/New Constellation című kiállítás is.

A kiállításhoz gazdag szakmai és társművészeti program és tárlatvezetések kapcsolódnak.

Nyitva tartás: 2018.06.15 – 08.26. között, hétfő kivételével minden nap 10.00 – 18.00
Helyszín: Új Budapest Galéria, 1093 Budapest, Fővám tér 11–12. (Bálna)
Megnyitó és a Határtalan Design Díjak átadója: 2018. június 14. 19.00
Szakmai nap: 2018. június. 15. 11.00 – 15.00 között

Forrás: epiteszforum.hu

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű