Főoldal Friss Párizs a zöld utat választja

Párizs a zöld utat választja

szerző robinwood

Négy történelmi helyszín kapcsolódik be a párizsi faültetési projekt következő lépcsőjébe. ezzel szeretnék javítani a levegő minőségét, és elkezdeni az a hosszútávú programot, ami a globális felmelegedésre, illetve az éghajlatváltozásra való felkészülést szolgálja.

Párizs a zöld utat választjaPárizs a zöld utat választjaPárizs a zöld utat választjaPárizs a zöld utat választja

Mint azt Párizs polgármestere, Anne Hidalgo bejelentette,

a “Place Forest” nevű program a Place de l’Hotel de Ville, a Gare de Lyon, a Palais Garnier és a Szajna partja mentén található gyalogutat érinti majd. Meg vagyok győződve arról, hogy Párizsnak alkalmazkodnia kell a változó hőmérsékletekhez.

Az éghajlatváltozással foglalkozó kormányközi testület 2050-re 50 Celsius fokos hőhullámokat prognosztizál. Ez a telepítési program egy szélesebb célkitűzés részét képezi. A teljes projekt befejezésével azt szeretnék elérni, hogy a város felszíneinek 50% át új vegetáció borítsa.

Párizs célja, hogy 2050-ig szén-dioxid-semleges város legyen.

A polgármester elmondta, hogy gondoskodni fogunk arról, hogy a fatelepítések ne befolyásolják a híres építészeti alkotások nyújtotta élményt. Az UNESCO-val folytatott beszélgetések után, a világörökségi helyszínnek esetében sok helyen a város füves kerteket telepít a fák helyett.

Népszerű