Főoldal Friss Május 26-án Tirolban rendezik a Stihl Timbersports Champions Trophy versenyt

Május 26-án Tirolban rendezik a Stihl Timbersports Champions Trophy versenyt

szerző robinwood

A Champions Trophy nem a szívbajosoknak való: a világ legjobb STIHL TIMBERSPORTS atlétái borotvaéles fejszéikkel és fűrészeikkel négy farönköt aprítanak tűzifává kevesebb, mint egy perc alatt. A párbaj idén visszatér Tirolba, a történelmi St. Johann faluba, ahol az első Champions Trophy-t tartották. A május 26-i váltóversenyen a világ nyolc legjobb sportfavágó versenyzője számol le egymással.

2014-ben Magyarországon, a Budai Várban várta szerelmeseit a STIHL TIMBERSPORTS Champions Trophy, ahol a világ legjobb favágói darabolták a rönköket – többek között Juhász István, a legeredményesebb magyar versenyző.

A május 26-i verseny lelke a “Kezeket a fára!” műsorszám, amikor a világ nyolc legjobb STIHL TIMBERSPORTS atlétája száll szembe egymással a gyönyörű Harschbichlalm tetjén, közvetlenül St. Johann felett. A Champions Trophy, a STIHL TIMBERSPORTS sorozat legkeményebb versenye, izgalmas szezonkezdetet ígér. A versenyzőknek a négy feladatot egyszerre kell teljesíteniük, ami nagy állóképességet igényel. Ez egy fej fej melletti kieséses verseny: amint veszítesz, búcsúzol!

A szemtelenül fiatal Brayden Meyer (21) is harcba száll Tirolban

A szemtelenül fiatal Brayden Meyer (21) is harcba száll Tirolban

Ki viszi haza a bajnoki gyűrűt?

Az idei cím egyik legfőbb esélyese a STIHL TIMBERSPORTS új-zélandi legendája, a hétszeres világbajnok Jason Wynyard. A Champions Trophy tavalyi győztese, az ausztrál Brad Delosa ezúttal legfeljebb csak néző lesz: a fiatal titán, Brayden Meyer szorította ki a versenyből, aki az ausztrál bajnoki címet is elhódította tőle. A versenyen első alkalommal induló Meyer új impulzusokat adhat a sportágnak. A húsz éves induló külön kategóriát képvisel a sportfavágás világában: gyerekként kezdte, és már több mint tíz éve versenyez. A másik két kezdő versenyző, a kanadai Marcel Dupuis és a francia Pierre Puybaret is erős ellenfelek, csakúgy, mint a Champions Trophy tapasztalt atlétái, Christophe Geissler (Svájc), Martin Komarek (Csehország), Dirk Braun (Németország) és a helyi hős, Armin Kugler (Ausztria).

Az osztrákok versenyzője, Armin Kugler is csúcsra tör Tirolban.

Az osztrákok versenyzője, Armin Kugler is csúcsra tör Tirolban.

Történelmi falu

Tirol és különösen St. Johann az elmúlt években a STIHL TIMBERSPORTS versenysorozat visszatérő helyszínei lettek. A festői szépségű Harschbichlalm gyönyörű, természetes hátteret nyújt a világ legkeményebb és leglátványosabb favágópárbajának. Az ifjúsági világbajnokságot egy nappal korábban tartják: május 25-én, ugyanazon a helyszínen a világ nyolc legjobb ifjúsági versenyzője is megküzd egymással. A belépés mindkét versenyre ingyenes – helyfoglalás érkezési sorrendben.

Népszerű