Főoldal Friss BAU 2023 – München, április 17-22.

BAU 2023 – München, április 17-22.

szerző Mózes Lajos

Végre újra itt az idő. 2019 óta először kerül megrendezésre a müncheni BAU, az építészeti anyagok és rendszerek vezető nemzetközi szakkiállítása. Az előzetes infók alapján 2023-ban is a BAU lesz az építőipar legfontosabb találkozóhelye, amely nem utolsósorban Németország egyik legnagyobb szakkiállítása.

Az eredetileg kétévente januárban megrendezett kiállítás szervezői úgy döntöttek, hogy a rendezvényt idén tavaszra teszik. A BAU 2023 konkrét megoldásokat és perspektívákat mutat be az építkezés jövőjét illetően, ezért fontos információs és inspirációs platform mindenki számára, aki az épületek tervezése, kivitelezése és tervezése területén dolgozik.

A 19 csarnokban összesen 200 000 négyzetmétert lefedő komplexumban idén is bemutatják a nemzetközi kiállítók az építkezéshez kapcsolódó legújabb termékeiket és szolgáltatásaikat. Az előzetes infók szerint a csarnokok megteltek kiállítókkal.

A kiállítási terület építőanyagok, termék- és tématerületek szerint tagolódik. Idén a fő téma a „digitális átalakulás” és a „klímaváltozás” kihívása. A fokozódó klímaváltozás jelentős hatással van az építőiparra, és új megközelítéseket és koncepciókat kényszerít ki. Ehhez illeszkedik a másik kulcstéma, az „erőforrások és újrahasznosítás” is. Az építőiparban az energiahatékonyság mellett az újrahasznosítható nyersanyagok a jövő építésének kulcselemei közé tartoznak.

Nyitva tartás:
H-P: 9:30-18:00
SZ: 9:30-16:00

Népszerű