Főoldal Friss Teljes terjedelmében égett egy bútorgyártó üzem Herenden

Teljes terjedelmében égett egy bútorgyártó üzem Herenden

szerző robinwood

Eloltották a herendi bútorgyártó üzem csarnokában keletkezett tüzet, a kétezer négyzetméteres épület szinte teljesen leégett – közölte hétfőn délelőtt az MTI-vel a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője. Helt Ákos tájékoztatása szerint több órás munkával sikerült eloltani az üzemben keletkezett tüzet, melynek oka ezidáig tisztázatlan. Emberi sérülés nem történt, a levegőbe nem került veszélyes anyag.

Teljes terjedelmében égett a herendi bútorgyár

Fotó: MTI

A herendi bútorgyár teljes terjedelmében,

kétezer négyzetméteren égett,

húsz méter magas lángnyelvekkel küzdöttek a helyszínre riasztott tűzoltók.

A tűz nagyon gyorsan terjedt, erejét táplálta, hogy a gyárban rengeteg a felhalmozott fa- és szivacsanyag.

Teljes terjedelmében égett a herendi bútorgyár

Fotó: MTI

„Öt tűzoltó rajt riasztottak a helyszínre, mintegy harminc munkatársunk próbálja akadályozni a tűz továbbterjedését” – nyilatkozta az Origónak Helt Ákos, a megyei katasztrófavédelem szóvivője.

Úgy tudjuk, a vasúti átjáró után levő gyár korábban egy erdészeti cég fűrészüzeme volt, jelenleg olasz tulajdonban van, az emberek azt mondták, a tulajdonos még nincs a helyszínen. Információnk szerint ötvenen dolgoznak az üzemben, mindenki ki tudott menekülni a tűz elől. – adta hírül a Veol.hu.

Az épületből mindenkit kimenekítettek a tűz keletkezésekor, de az anyagi kár jelentős. A tűz keletkezésének oka egyelőre ismeretlen, azt a tűzvédelmi szakemberek fogják kivizsgálni.

Az oltást nehezítette, hogy több gyártócsarnok teteje beomlott, ezért a tűzoltók csak kívülről, létrás szerről locsolták a tűzfészket, a terjedő lángokat pedig nyolc vízsugárral próbálták megfékezni.

Forrás: MTI/Origo.hu

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű