Főoldal Bútor Siosi design – Két lány Amerikából

Siosi design – Két lány Amerikából

szerző robinwood

Asztalos megközelítés, jól eltalált formaérzék. Mindig is terveztük egy sorozat elindítását, amelyben olyan asztalosokat mutatunk be, akik bár az asztalosság felől érkeznek, de igazi alkotókká váltak.

A következő részre nincs garancia, de a szándék megvan…

Valójában a brandet sohasem pusztán a műszaki tartalom határozza meg. Persze nem megszokott, hogy két hölgy ezt a szakmát választja, ráadásul egy párt alkotva dolgozzanak és érjenek el sikereket, referenciaként használva, a nagyvilágnak is megmutatva otthonukat.

De a munkáikat nézve ez tulajdonképpen indifferens is.

Már önmagában a birtok is lenyűgöző, az általuk tervezett és épített ház nemkülönben. A háztól kellően messze egy irigylésre méltó műhely, óriási tér. Az 56 hektárnyi birtok nagy része erdő, folyamatos frissítéssel, új telepítésekkel. Szükség is van rá, mert a portfólió jelentős részét extra méretű asztalok teszik ki.

Nyilván nem célja a cikknek, hogy a munkáikat teljes részletességgel megmutassam, sokkal inkább azt tartom fontosnak, hogy példákat hozzunk a világból arra, hogy kellő szakértelemmel, jól lehatárolt termékpalettával és önálló karakterrel milyen sikereket érhet el egy asztalos vállalkozás.

Tudom, ez Amerika, és valóban a lehetőségek korlátlanok, a faanyagok mesések, de melózni itt is kell…

Visszatérve a SIOSI asztalokhoz, az újraértelmezett hibajavítás lett a védjegyük. Sőt, ez igazából nem is az, inkább egy effekt, amivel oda vonzzák a szemet, és erőteljesen fókuszálnak a fa erezetéből, textúrájából adódó szépségre. A szögletes formájú foltok, mint egy minimalista intarzia, azon túl, hogy üde „színfoltok”, a klasszikus famegmunkálás szimbólumaként jelennek meg, és üzenik: a mester (nő) szakértelemmel nyúlt a fához.

Az ilyen keresztmetszetekkel történő munka sikerének egyik záloga a hibátlanul szárított, feszültségmentes anyag. Innen nézve ezt megítélni nem tudjuk, de a táblák szépek, az biztos. A műhelyben egyszerre vannak jelen a legmodernebb technológiák és a klasszikus asztalosság diszciplínái.

A tanulság tehát, hogy jól megfér egymás mellett a Shaper Origin és egy tucat borotvaéles véső.

Bővebb információ / forrás: https://siosidesign.com/