Főoldal Bútor Klasszikus gyerekágyak, variációk egy témára

Klasszikus gyerekágyak, variációk egy témára

szerző Csonka Imre

Az idehaza csak rácsos ágynak nevezett gyerekágyak esetében alapvetően túl sok variációra nincs lehetőség. Mégis sikerült néhány modellt összeszednünk, ami azért azt mutatja, hogy finom részletekkel lehet árnyalni ezt a klasszikus bútordarabot is. Amennyire egyszerű tárgy, annyira fontos a biztonság és a megbízható kivitelezés. A befoglaló méretek és a rácsosztás, valamint a felületkezelés minősége és anyaghasználata ebben az esetben kiemelt figyelmet igényelnek.

1-ikea-sniglar
↑ Megfizethető és olcsó kiságy az IKEA kínálatából. Tömör bükk alapanyag, egyszerű összeszerelés, alacsony ár, skandináv praktikum. Az IKEA-ra jellemzően szárazon, ragasztás nélkül összeépíthető bútordarab.

2-gyerekagy↑ Az ágy tervezői gyerekeknek készítenek modern vonalvezetésű bútorokat. Ez az ágy nyír rétegelt lemezből készült vizes bázisú felületkezeléssel. Kapható nyír, fehér, szürke és dió színben. Létezik egyébként gyerekággyá alakítható formában is. Az ára 750 és 800 dollár között mozog.3-caravan-crib↑ A Caravan Crib nevű kiságy juharból készült. Itt is vizes bázisú felületkezelő anyagot használtak a gyártók. Többféle szín és fafaj közül választhatnak a fiatal szülők.

4-gyerekagy↑ Ennél a modellnél kicsit elegánsabb részleteket láthatunk már. A káva alá épített esztergált lábakat egy andrásolással még összekötötték. Szép és praktikus megoldás. A lábak végén kis sárgarézből készült tippeket raktak, ezzel is kicsit elegánsabbá téve a bútordarabot. Létezik fehér kivitelben is. Az ára 650 és 900 dollár között mozog.

5-shaker↑ A klasszikus amerikai Shaker designt vették alapul ennek az ágynak a tervezésekor. Fehér és natúr színben is elérhető. A rács ritmusa és az egyedi lábszerkezet teszi különlegessé. A matrac három szinten pozicionálható. Szintén 650 dollár körül mozog az ára.

6-mackintosh↑ Rharles Rennie Mackintosh ihlette ezt az ágyat. A geometrikus részletek, bár érdekesek, nekem kicsit ketrecszerűvé és zárttá teszik a modellt. A CNC technológia és a furnérozott felület azért még bír némi tartalékkal. Ára: 1600 dollár.

 

7-gyerekagy-feher

↑ Ismét egy klasszikus darab fehér színben, semmi flanc.

8-gyerekagy-regimodi↑ Régimódi stílus mégis nagyon szép és praktikus modell. Ez a dán kiságy egyszerűen átalakítható gyerekágynak. Kb. 1200 dollárba kerül.

9-stokke↑ A Stokke egy klasszikus darabja a Sleepi. Egy igazi több funkciós darab: kiságy, gyerekágy, de akár fotelként is végezheti. Anyaga bükk, ára 800 dollár.10-gyerekagy↑ Legvégül egy igazán kicsi ágy. Korlátozott méretű kis modell, így igazából csecsemőknek, max. 12 hónapos korú babáknak ajánlja a tervező. A görgőket lehet fixálni és egy stabil kis kuckót kapunk így. 340 dollárt kérnek érte.

Forrás: Remodelista

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű