Főoldal Dizájn Modern primitív

Modern primitív

szerző Csonka Imre

Nem tudom eldönteni, hogy a fenti két jelző egymáshoz képest milyen irányú vektor, de talán péntek délután nem is kell ilyenen gondolkozni. Összeszedtünk hat terméket a nagyvilágból. Amikor ilyen dolgokról olvasok, mindig azon tűnődöm, milyen vékony a mezsgye az öko-stupidok és a rusztikus natúr dolgokhoz vonzódók tábora között. No meg persze azon, hogy mennyire más az értéke és a becsülete a kézműves termékeknek odaát. Vitathatatlanul jópofa dolgokról van szó, bár a valós értékekkel néha azért vitatkoznék. Szerencsére nem kell állást foglalnom, elég, ha bemutatjuk őket most szépen sorban.

Rusztikus késtartóRusztikus késtartó

Nem más ez, mint egy uszadék fából fabrikált késtartó a konyhába. Gondolom az ág felületébe süllyesztett mágnesek tartják a késeket. Potom 149 euróért már vihető is.

Szemetes lapát és kis seprű
Szemetes lapát és kisseprű
Annyira bio az a nyél, hogy csak na, és arra is figyeltek, hogy a környékbeli erdőkből legyen. A kis morzsaseprű pedig lágyszőrű. Legalábbis a gyártó honlapján valami ilyesmit állít. 40 fontért az Öné!

Háromlábú kisszék

Háromlábú kisszék

Erősen húsvágódeszkára hajaz az ülőlap, a lábak valószínűleg szintén a közeli erdőkből erednek.
Nem drága, csak 90 euró.

Univerzális fogas

Univerzális fogas

Mondanom sem kell, hogy a közeli erdőből, mert így annyira natúr és környezetbarát. Egyébként tényleg az, vagy legalábbis inkább az, mintha egy távoli országból jönne. Előszobában és konyhában is megállja a helyét. 40 dollár.

Krumplipucoló

Krumpli pucoló

A cég termékei között nem ez az egyetlen rusztikus nyéllel bíró konyhaeszköz. Akad itt ecset, habverő és tésztaszűrő egyaránt. A termékhez kb. ennyit tesznek hozzá, mert a többi standard bolti áru. Az ára 21 dollár.

Seprű

Seprű

Végül Massachusetts-ből néhány formás seprű. A nyél.., de már nem is mondom. A seprűfejek formás szép kézi munkát sejtetnek. Bárki megveheti 65 dollárért. Mindenkinek kézimunkában gazdag hétvégét kívánok!

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű