Főoldal Bútor Cassandra megjósolhatta volna…

Cassandra megjósolhatta volna…

szerző robinwood

Befejezte a termelést Békéscsabán egy nagy múltra visszatekintő bútoripari szövetkezet. A Beol.hu információi szerint az alkalmazottak járandóságát csak részben fizették ki. A vezetés nyilatkozata szerint azért szűnnek meg, mert nincs kinek dolgozni, a megrendelő visszamondta az igényléseket.

Cassandra Békéscsaba

Fotó: Beol.hu

A Cassandra Békéscsaba Bútoripari Szövetkezet ugyan még nem szűnt meg, ám hamarosan elindul a felszámolási eljárás. A partner tavaly – szinte közvetlenül karácsony előtt – visszamondta az összes megrendelést, tehát gyakorlatilag nincs értelme dolgozni – idézi a portál Szabó Alfréd ügyvezetőt.

Az üzletember elismerte, hogy valóban csúszások vannak a járandóságok kifizetésében, a dolgozók decemberben kapták meg az októberi fizetést – igaz, a névtelenséget kérő munkatársak szerint viszont azt is csak részletekben. A novemberi és decemberi bérrel még tartoznak, az így fennmaradó összeget a bérgarancia-alapból egyenlítenék ki. A Beol.hu szerint akár munkaügyi perek is kilátásba kerülhetnek.

Külföldön is jegyzett minőséget képviseltek

A bútoripari szövetkezet 1948 óta működött. A Cassandra önmagát “az ország talán legnagyobb bútorgyártó manufaktúrájaként” aposztrofálta. Bútoraik nem futószalagon gyártott tömegcikkek, hanem kézműves termékek. A vállalat modern és klasszikus bútorokat is gyártott. Korábban jelentős volt a cég exporttevékenysége is: leírásuk szerint több mint 500 európai üzletben árulták termékeiket.

 

Aki szeretne többet megtudni a Cassandra békéscsabai gyáráról, ajánljuk figyelmébe Nikoletti Petra 2010-ben készült kétrészes képes beszámolóját a Térkultúra blogon.

Népszerű