Főoldal Friss Újabb díjjal ismerték el a Pannonhalmi Főapátság megbízásából készített multifunkciós előadőtér projektjét

Újabb díjjal ismerték el a Pannonhalmi Főapátság megbízásából készített multifunkciós előadőtér projektjét

szerző robinwood

A német Design Council ítélte oda neki az Iconic Awards 2017 belsőépítészeti díját – olvasható az epiteszforum.hu-n.

Pannonhalma díszterem - Gutowski Róbert

Fotó: Bujnovszky Tamás

A multifunkcionális előadótér a Pannonhalmi Főapátság megbízásából épült 2016-ban, a Bencés Gimnázium régi tornatermének átalakításával. Aprólékos tervezési és építési folyamat eredménye mind az elegáns és barátságos belsőépítészeti kialakítás, mind a szakmai körökben elterjedt vélemény: az ország egyik legkiválóbb kisléptékű kamaraterme valósult meg az iskola falai között, európai szinten is kimagasló akusztikai környezettel.

Mint azt már korábban írtuk, a Pannonhalmi Főapátság vezetése régóta szeretett volna egy olyan multifunkcionális termet, amely képes konferenciák, zenei és kisebb színházi események, mozielőadások illetve iskolai ünnepségek befogadására is. Az elképzelés Gutowski Robert tervei alapján válhatott valósággá.

A díjat a German Design Council adományozza kiemelkedő és innovatív alkotások elismeréseként. Az építészeti és dizájn központot azzal a céllal alapították a Bundestag kezdeményezésére 1953-ban, hogy erősítse a magas színvonalú építészet és formatervezés szerepét a gazdasági életben. A díj elismeri a fontos kortárs fejlesztéseket és a kivételes tervezői teljesítményeket, egyúttal méltó módon kívánja szélesíteni az építészetről szóló kommunikációt, társadalmi párbeszédet.

Pannonhalma díszterem - Gutowski Róbert

Fotó: Bujnovszky Tamás

Az „ikonikus” díjakról prominens zsűri döntött építészet, belsőépítészet, termék, kommunikáció és koncepció kategóriákban. Az Iconic Awards 2017 zsűrijét Michel Casertano (Atelier Brückner GmbH, Stuttgart) Marco Dessí (Stúdió Marco Dessí, Bécs), Dr. Louise Kiesling (COOP HIMMELB (L) AU, Bécs), Silvia Olp (Phoenix Design, Stuttgart, München, Sanghaj), Linda Stannieder (GRAFT BRANDLAB GmbH, Berlin), Stefan Weil (Atelier Markgraph, Frankfurt, Main) és Andrej Kupetz (Rat für Formgebung, Frankfurt, Main) alkották. A díjátadó ünnepség és gálaműsor 2017 októberében kerül megrendezésre a müncheni BMW Welt szervezésében.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű