Főoldal Friss A Festool CT-VA-20 a leválasztott por közel 95%-át felfogja

A Festool CT-VA-20 a leválasztott por közel 95%-át felfogja

szerző robinwood

Eddig is tekintélyt parancsoló elszívó mobil kínálatát most egy új, igazán innovatív modullal egészítette ki a Festool. Az innováció itt nem valami marketing fogás, hanem tényleg igazi, hús-vér fejlesztés, hogy ezzel a látványos képzavarral éljek.

Persze, ha úgy nézzük, nem találtak fel semmi újat, csak éppen úgy gyúrták össze a szükséges elemeket, hogy abból egy csibészes megoldás szülessen, minek eredményeként

a leválasztott por közel 95%-a az előválasztó tartályban landol.

Szóval, amit szerettek volna elérni, azok a következők voltak:

  • a munka minden fázisában konstans elszívóerő,
  • egyszerű moduláris felépítés, rendszer-kompatibilis elemek felhasználásával,
  • könnyű tisztíthatóság,
  • hatékony elszívás, nagy leválasztás (durva forgácsolás esetén is)
  • egyszerű kezelhetőség különböző karakterű anyagok megmunkálása esetében is.

Az állandó elszívóerő eléréséhez ki kell küszöbölni azt a problémát, hogy az elszívott por növekvő mennyisége csökkentse a hatékonyságot. Ezért kifejlesztettek egy ciklon technológiát használó előválasztó egységet, a CT-VA-20 porleválasztót.

Festool CT porleválasztó CT-VA-20

Ennek a lényege, hogy ide érkezik be először a porral telített levegő, belső kialakításból adódóan spirál mozgásra kényszerítik azt. A por és forgács nekiütközik a ciklon falának, majd a gravitációnak köszönhetően az előválasztó gyűjtőtartályba hullik.

Festool CT porleválasztó CT-VA-20

Ez a modul ránézésre egy Systainer, a tetejét felnyitva azonban láthatjuk a spirális kialakítást. Alatta helyezkedik el az előválasztó gyűjtőtartály. Ez egyszerűen, gyorsan cserélhető, nem utolsósorban látjuk a leválasztott anyag mennyiségét, mivel átlátszó műanyagból készült.

Mindez egy SYS-Dock nevű dokkolóval csatlakoztatható az elszívó mobilhoz. Ez azt is jelenti, hogy utólag is egyszerűen beszerelhető ez az új egység. A CT 26, 36, 48-as mobil elszívókkal kompatibilis.

Festool CT porleválasztó CT-VA-20Festool CT porleválasztó CT-VA-20

A moduláris felépítés nemcsak az egyszerű szállítást, hanem a hatékony tisztítást is lehetővé teszi.

Mit is mondhatnánk…
…egyszerű, nagyszerű, Festool

Népszerű