Főoldal Gép/szerszám Gyakorlati bemutatón a Cefla iGiotto festékszóró robot és Biesse Akron 1440 élzáró

Gyakorlati bemutatón a Cefla iGiotto festékszóró robot és Biesse Akron 1440 élzáró

szerző robinwood

A FORMANCE „Open House” programjának három napja alatt szakértők által moderált bemutatókon vehetünk részt. Két nagy szakterületről emelünk most ki egy-egy momentumot.

Mint korábban írtuk, a felületkezelés, finiselés mindig is az olaszok erősségének számított. Nem véletlen a bútor- és asztalosiparban betöltött vezető szerepük. Ez nemcsak a kiváló anyagismeretnek és felületkezelő anyagaiknak köszönhető, hanem innovatív megoldásaiknak is. A robottechnika beemelése a felületkezelési folyamatokba nem újkeletű. Ennek ellenére azt gondolom, a magyar piac még csak ízlelgeti annak a lehetőségét, hogy a kisfilmen bemutatott módon, emberi kéz érintése és hiba nélkül végezzen felületkezelést egy ablakgyártó vállalkozás.

Szinte már közhelyszerű, gondolom nem véletlenül vált azzá, hogy azoknál a munkafázisoknál, ahol nem kell döntést hozni és akár ezerszer kell megismételni kottára ugyanazt a mozdulatot, egy robot sokkal jobban és főleg hiba nélkül teljesít. Tovább rontja a helyzetünket (nekünk, embereknek), hogy az is csak részben igaz már, hogy nem tud döntést hozni.

Egy szkenner minden egyes munkadarab méreteit másodpercek alatt ’felfogja’ és továbbítja a vezérlésnek. Tehát adott esetben akár minden egyes ablakszárny lehet más méretű, a robotkar akkor is tökéletesen követi le a formáját. Mindig optimális a szórási távolság, a szórási kúp, és a felületre juttatott anyagmennyiség. Mindezt olyan tempóban, hogy a konvejornak nem kell lassítania. Nem zsibbad a karja és képes 24 órán keresztül is dolgozni.

Amiért még érdemes eljönni a FORMANCE OPEN HOUSE-ra…

Az élzárás tekintetében a Biesse egyik legnépszerűbb modelljét az Akron 1440 modellt hozták el a kiállításra.

Ma minden a nullfugáról szól, de ők most egy másik típust választottak. Természetesen az Akron 1440 is felszerelhető a meleglevegős „AIRFORCE“ rendszerrel, modelljük egy EVA és PUR ragasztórendszerrel működő berendezés.

Néhány szó a PUR előnyeiről: Sokkal kisebb ragasztómennyiség szükséges, a ragasztás minősége pedig már nagyon hasonló esztétikailag, mint a nullfugáé és fizikai tulajdonságai tekintetében néha meg is haladja azt.

A kiállított berendezés egy gazdagon felszerelt gép, amely már fényes élanyagok felvitelére is alkalmas, hiszen az egységek beállítását szervó motorokkal tudjuk szabályozni. Tartalmaz egy 2 motoros előmaró egységet, így a vágási hibák vagy a nedvességtől szétnyílt forgáslap eltávolítható, egy mart felületet biztosítva ezáltal az élanyagnak. Az élfóliázott alkatrészek max. vastagsága 60 mm lehet. A berendezéshez egy visszahordó rendszert kapcsolnak majd, bemutatva a hatékony munkavégzést.

A megfelelő minőségről lekerekítő-, él- és lapcitling egység gondoskodik. A 18 m/perces előtolási sebességgel teszi az ipari kategória egyik fontos szereplőjévé az Akron 1440 –et.

Információk a rendezvényről:
Időpont: április 14-16.
Szervező: Formance Kft.
Cím: Biatorbágy, Tormásrét u. 4, 2051

Akinek ez nem elégíti ki a kiváncsiságát, az a májusi Xylexpo vásáron a Biesse széles élzáró gép választékával találkozhat majd.

 

Népszerű