Főoldal Gazdaság Apu vedd meg…

Apu vedd meg…

szerző a laikus szakember

Balaton Bútor

Eddig még nem látott napvilágot, hogy a Wellhello kiről mintázta az Apu vedd meg… kezdetű, sok rádióállomást és mégtöbb hangszórót megjárt dalát, mely legalább annyi fülbe eljutott, mint a minden 12 másodpercben hallható migráns-alert. Az esélyes indulók csarnokába lépett Matolcsy és fia. Kísértetiesen rímel pár részlet a dalból, bár Matolcsyék esetében nem egy egész városról, hanem “csak” a Balaton Bútorról szól ez az elnöki ügy.

Az év utolsó napjaiban a 444.hu internetes portálon röppent fel a hír, hogy Matolcsy György fia, Matolcsy Ádám lett a milliárdos bevételt közelítő Balaton Bútor Kft. tulajdonos-ügyvezetője. 

A most már a luxemburgi tőzsdén forgó Fotex október 1-én jelentette be, hogy eladta a céget, méghozzá egy “intézményi befektetőnek”. 

A vevő kilétét akkor még nem lehetett tudni, viszont a cégjegyzékben most már látszik, hogy a Balaton Bútor új tulajdonosa szeptember 15. óta a Glamorous Kft., ügyvezetői pedig október 9. óta Matolcsy Ádám és cégtársa. A Glamorous Kft. szépségszalon-berendezésekkel (főleg fodrászszékekkel) kereskedő boltot üzemeltet, illetve 2010 óta gyárt saját fodrászbútorokat is, Bfurniture márkanév alatt. Árbevétele tavaly érte el először a százmillió forintot, erre alapozva vásárolták meg a tízszeres árbevétellel rendelkező bútorgyárat. A cégpapírokból kiderül, hogy az ügylethez szükséges hitelt Matolcsy György unokatestvére, Szemerey Tamás Növekedési Hitelbank Zrt.-je állta – irja a 444.hu

A történetet ennél szebben a zseniális Scherer Péter, Janklovics Péter páros sem tudná elszavalni. Fluorék biztosan hitelesen tudnának nyilatkozni ez ügyben, ha adódik rá alkalom, megkérdezzük tőlük, és ha már ott leszünk, mindjárt rákérdezünk arra is, hogy kié lesz a rakpart…

A veszprémi Balaton Bútor, aminek története egészen 1896-ig nyúlik vissza, egy időben Veszprémi Faipari Rt. néven működött. Az Állami Vagyonügynökség 1993-ban egy Vebu nevű kft.-n keresztül eladta a Fotexnek. A cég több más magyarországi bútorgyártóval együtt – mint a központosított közbeszerzésen bútorokra sikeresen pályázó konzorcium tagja – állandó beszállítója állami, önkormányzati intézményeknek. A fatáj.hu által közölt „TOP 100 bútorgyártó vállalkozás Magyarországon 2014” alapján a Balaton Bútor Kft. 864 millió forintos árbevétellel a 36. legnagyobb hazai bútorgyártó vállalkozás hazánkban.

Népszerű