Főoldal Bútor Konyha egyszerű és minőségi megoldásokkal

Konyha egyszerű és minőségi megoldásokkal

szerző Csonka Imre

Anyaghasználatában, szerkezeti megoldásaiban, semmi új, de a végeredmény ugyancsak imponáló és nagyon szerethető. A színválasztás meghökkentő kicsit, én biztos nem a púder és a narancsszín mellett döntöttem volna, de a szürkével kiegészítve végül is működik.

A konyha kiosztása és felépítése mondhatni klasszikus. Egy egyenes blokk felsőszekrényekkel, egy falba épített kamraszekrény és egy sziget. A paradigma váltás a rétegelt lemezből épített korpuszoknál érhető tetten először. Nincs szükség élzárásra, sőt az él igazából karakteres formai elemmé avanzsál. Erre alapozva dönt a tervező a közé záródó ajtók és  fiókfrontok mellett.

Stoke Newington project for Uncommon Projects
Stoke Newington project for Uncommon Projects
Stoke Newington project for Uncommon Projects
Stoke Newington project for Uncommon Projects
Stoke Newington project for Uncommon Projects

A kamraszekrényektől eltekintve nincsenek fogantyúk a bútoron. A szerkezetből adódóan egy „inverz” megoldással a korpuszokból kivágva alakítja ki a fogantyúk helyét és formáját. A dekor borítású frontok, szintén  rétegeltlemez maggal készültek. Finom megoldás a korpusz elemek összeeresztése, diszkrét tisztelgés a klasszikus asztalos megoldások előtt. A frontokon semmi manír, a funkcionalitás mindenekelőtt.

A felső szekrények tolóajtós megoldása kifejezetten üdítő a túlmisztifikált vasalatok világában. Szép anyagtalálkozást mutat a Corian és a munkalap alatt végigfutó rétegelt lemez kontúrja. A sziget letisztult kubusánál visszaköszön az inverzben való gondolkodás. Ennek szellemében alakítják ki a reggeliző sarkot.

A formavilág és az egyszerű megoldások simán konvertálhatóak a kiegészítő bútorok kialakítása esetén is, mint például az ablak alá elhelyezett cipős szekrény. Egyszerű bútor, a szó legnemesebb értelmében, drága alapanyagok, a hivalkodás mellőzésével, szép példa a klasszikus megoldások mai igényekhez való illesztésére.

Forrás: https://www.remodelista.com/posts/kitchen-week-vibrant-family-kitchen-north-london/

Népszerű