Főoldal Bútor Ollé Gellért 3D nyomtatóval készít csomópontokat

Ollé Gellért 3D nyomtatóval készít csomópontokat

szerző Csonka Imre

Ollé Gellért munkája olyan megoldásokat vizionál, ami túlmutat a szimpla technológiai csínytevésen.
A 3D nyomtatás jelenléte a tárgyalkotásban már nem megkerülhető. A technológia észszerű és valóban releváns alkalmazására azonban csak ritkán látunk életszerű megoldásokat a bútor-, vagy mondjuk inkább úgy, hogy enteriőr elemek tervezése terén.

Olle Gellért 3D csomópont

Csak addig támaszkodik a technológia adta lehetőségekre, amíg kell

A csomópontokat, a csatlakozókat, vagy ha úgy tetszik, az ízületi elemeket tervezi 3D-s technológiára szabva. A tároló bútorcsalád további elemei készülhetnek

  • rétegelt lemezből,
  • bármely fa alapú laptermékből,
  • vagy tetszőleges kompozit anyagokból.

A bemutató darabok rétegelt lemezből való kialakítása egészséges egyensúlyban tartja a tárgyat. A fafelület kompenzálja a kissé rideg csomóponti elemeket.

Olle Gellért 3D csomópont

45, 90, 120 fokos csatlakozási pontokba kerül a 8 mm-es rétegelt lemez. A csomópontok felhasználásával polcrendszereket, kiállítási installációkat, térformáló elemeket szerszám és különösebb szaktudás nélkül építhetünk. A belső tér formálásának e fajta megközelítése szintén katalizátora volt a koncepció kidolgozásának.

A csupasz design nélkülöz minden romantikát, a funkcionalitásra és egy flexibilisebb életformára koncentrál.

 

Egyébként a projekt neve P2B. Van Facebook oldala és a Behance oldalán is megtalálható, illetve innen megtudhatjuk, hogy mi okból készült a munka.

Népszerű