Főoldal Friss IFFINA 2024: Fenntarthatóság a tervezéssel

IFFINA 2024: Fenntarthatóság a tervezéssel

szerző robinwood

Az IFFINA 2024 szakkiállítást „Fenntarthatóság a tervezéssel” mottóval

2024. szeptember 14-17. között az ICE Indonéz Kongresszusi és Kiállítási Központban (ICE), Tangerangban rendezik.

A kiállítás témáját az indonéz bútoripar szereplőinek az ipar fenntarthatósága iránti aggodalma jegyében választották.

„Hisszük, hogy a fenntarthatóságra való összpontosítás új lehetőségeket nyit meg és javítja iparunk versenyképességét.”

Az IFFINA+ Indonesia Bútor & Design Expo 2024 nemzetközi kiállítási eseményen keresztül a szervezők azt várják, hogy az indonéz bútor- és kézművesipar magasabb és szélesebb szintre emelkedjen. Az idei rendezvény különlegessége, hogy az IFFINA 2024 helyet ad az INTERZUM bútoripari kiállítás promotáló megjelenésének.

A szervezők elkötelezettek amellett, hogy az idei IFFINA-t még lenyűgözőbbé tegyék, mint az előzőek voltak. Igyekeztek globális szinten nagyobb potenciális piacok hálózatát bevonzani, így az előre jelzett kereslet 2024-ben elérheti a 766 milliárd USD-t. Magabiztos és optimista hozzáállás, hogy Indonézia a világ bútorpiacának 1%-át meg tudja hódítani a jövőben. Ez 7 milliárd USD potenciális bevételt jelent az indonéz bútoripar számára. Az idei IFFINA látogatói számának 20 százalékos növekedését célozták meg 2023-hoz képest, amit a kormány a KKV-k Minisztériumán keresztül, aktívan támogatnak külföldi promóciós programokkal.

A tranzakciók számának növekedését az előző évhez képest 30 százalékkal várják. A turizmus ipar, különösen a vendéglátás, újra optimalizálja a belföldi turizmus potenciálját. Az IKN (Ibukota Nusantara) fejlesztési program bevezetése szintén friss levegőt hozott a hazai bútor- és kézművesipar szereplői számára.

Az ASMINDO elnöke, Dedy Rochimat elmondta, hogy

„az IFFINA jelenléte, mint a bútor- és kézműves kiállítások rendezésének úttörője a második körben, várhatóan ösztönző erő lesz más ASEAN tagországok számára, hogy kövessék az ASMINDO lépéseit hasonló nemzetközi kiállítások szervezésével, így elősegítve a délkelet-ázsiai régió második körének kedvező ökoszisztéma növekedését.”

Ez egy olyan erőfeszítés, amely a világ bútor- és kézművespiacának kielégítetlen szükségleteit igyekszik kiszolgálni, és ígéretes üzleti lehetőségeket kínál a bútor- és kézművesipar szereplőinek.

A hazai kézművesipar és a KKV-k a pandémia nehéz időszakában és az utóbbi évek helyreállítási időszakában is az indonéz gazdaság pillérei maradtak, a bútoripart támogató kézműves KKV-k. Ezért a kormány már a kezdetektől elkötelezett az IFFINA újraindításának támogatása mellett.

Ez célja, hogy támogassa a világklasszis indonéz bútor- és kézművesipar fejlesztését, egy olyan bútor- és kézművesipari ökoszisztéma létrehozásával, amely összhangban van a nemzeti piaci potenciállal és az exportigényekkel.