Főoldal Friss Tuatahi fejszék a magyar fiúk kezében

Tuatahi fejszék a magyar fiúk kezében

szerző robinwood

A magyar fakitermelő válogatott az új-zélandi Tuatahi cég világhírű fejszéivel folytathatja majd a felkészülést. A Bakó fivérek a Hunnia Fagép jóvoltából jutottak hozzá ezekhez a kiváló szerszámokhoz.

Bakó fivérek

Bakó fivérek (Fotó: erdo-mezo.hu)

Az új-zélandi családi válalkozás a mai napig kézműves technikával készíti a fejszéket, speciális fűrészeket és kiegészítőket.

Tuatahai fejsze

A céget 30 évvel ezelőtt Eddie Fawcett alapította. Termékeik mára a világ legjobb fejszéi közé tartoznak. Igazi remekművek, gyönyörű tárgyak. Nemcsak versenyzőknek, hanem hétköznapi fejsze fetisisztáknak is gyártanak, bár normál ember nem minden nap ad ki 300-400 dollárt egy fejszéért.

Persze ez nem is egy normál szerszám, ez egy Tuatahi. A fejszék mellett különleges versenyfűrészeket is készítenek akkurátus precíz munkával. Ha ellátogatsz a weboldalukra érdemes ezekre is egy pillantást vetni.

Tuatahai fejsze

Különleges forma, speciális kovácsolt acél és tradicionális gyártás. Az elmúlt években szerzett hírnénnek köszönhetően, ha valaki szeretne egy ilyen fejszét, nyugodtan készüljön fel a féléves várólistára.

Fogása, tapintása kényelmes, a hivatalos versenyeken is ezt vagy ehhez hasonló eszközöket használnak. A fejszét a biatorbágyi Stihl családi napon már ki is próbálhatták a válogatott tagjai.

Eddig csak versenykörülmények között találkozhattunk ilyen kiemelkedő minőségű eszközökkel, ami nagy hátrányt jelentett a többi csapattal szemben. Most, hogy már az edzések alatt is ezzel készülhetünk fel, profibban gyakorolhatunk. Szokhatjuk a fogását, a súlyát – ezzel pedig értékes másodperceket nyerhetünk majd a következő versenyeken.

– mondta Bakó Norbert, a Magyar Fakitermelő Válogatott tagja.

Népszerű