Főoldal Friss Szőke Gábor Miklós fából és fémből készült állatszobrai kelnek életre a FINA világbajnokság reklámfilmjében

Szőke Gábor Miklós fából és fémből készült állatszobrai kelnek életre a FINA világbajnokság reklámfilmjében

szerző robinwood

A mai naptól látható a FINA „Water legends“ című reklámfilmje, amelyben Szőke Gábor Miklós állatszobrai kelnek életre – olvasható a Kreativ.hu-n. A művész stúdiójában készült 3D animációk alapját adó, a kampányvideóban szereplő 6 szobrot a világbajnokság adott sportági helyszínein fogják felállítani Budapesten, illetve a nyílt vízi úszásnak helyet adó Balatonfüreden.

Új kommunikációs kampány indult a hazai szervezésű 17. FINA Világbajnoksághoz kapcsolódóan. A kampány középpontjában a világbajnokságon bemutatkozó hat vizes diszciplína (úszás, vízilabda, nyíltvízi úszás, szinkronúszás, műugrás és óriás-toronyugrás) bemutatása szerepel. Kevesebb, mint egy hónap van hátra a Budapesten és Balatonfüreden megrendezett vizes világbajnokság kezdetéig. A most induló edukációs kampány célja, hogy a hazai és nemzetközi közönség megismerhesse Magyarország legnagyobb sporteseményének mind a hat sportágát, felkeltse a figyelmet a sportolók példamutató erőfeszítései iránt és aktivizálja a sportközönséget.

A szobrok megtervezésére Magyarország egyik legelismertebb, és nemzetközi hírnévvel rendelkező kortárs alkotóját, Szőke Gábor Miklóst kérték fel.

Izgalmasnak találtam a kampány alapötletét, ezért elfogadtam a felkérést. Mindig is érdekelt a víz mélységének állatvilága, a bennük rejlő erő és titokzatosság. A tervezés egy folyamatos kísérletezés eredménye volt. A vizes sportok analógiáját is figyelembe véve találtam ki az állatok karakterét, amelyet először 3D modell formájában terveztem meg: ők kelnek életre a filmben. Az állati testben megjelenő vízi legendák belső erejét különböző súlyú, méretű és megmunkáltságú anyagokkal játszva fogalmaztam meg. Minden állat teljesen más: egyes szobrokat a rusztikus, láncfűrésszel feldarabolt, mart, természetes felületek, súlyos, egyenként kézzel faragott keményfaelemek alkotják, melyek egy-egy szobron belül kapcsolódnak a fémmel, hatalmas hegesztett acéllemezekkel, indusztriális alkotóelemekkel. A vízi legendákban benne van az ősi erő, a rendkívüli teljesítmény és a technika, ami élvonalbeli sportolóinkat is jellemzi.

– mondta el az alkotó.

Bízunk benne, hogy a nemsokára megérkező világsztárok felkészülését is segíti, ha a sportok szerelmeseinek szemében vízben született legendákként mutatkozhatnak a főváros és Balatonfüred utcáin. A következő napokban ezért az öt versenyhelyszín közelében mind a hat szobor valódi alakot ölt, hogy a közönség a velük készített szelfijeivel a világhálón is hírét vigye: a magyarok büszkén, jó házigazdaként várják a 17. FINA Világbajnokságot.

Népszerű