Főoldal Kultúra 28 fa menekült meg a halál elől Győrben

28 fa menekült meg a halál elől Győrben

szerző robinwood

Nem vesznek el azok a fák, amelyek az egykori Bricostore áruház környékén voltak Győrben. Markoló segítségével kiemelték és targonca segítségével új helyükre szállították őket.

Fát mentettek Győrben

A hajdani Bricostore áruház ma Győr egyik legnagyobb logisztikai és szállítmányozási cégének az egyik fő bázisa. A hatalmas áruház zsúfolásig tele van az autóiparhoz, vagy az ahhoz kapcsolódó beszállítói ágazat termékeivel, alkatrészeivel, azonnal a termelést segítő eszközeivel.




A cég folyamatosan bővül, szolgáltatásaira egyre nagyobb az igény. Éppen ezért kellett azt a döntést meghozni, hogy a volt barkácsáruház udvarát is beépítik. Az itt már évtizedek óta élő, és a zöld környezethez tartozó fákat egyszerűen ki is vághatták volna. Olcsó és gyors módszer lett volna, kétségtelen.

Fát mentettek Győrben

A cég vezetése azonban úgy döntött, hogy a

kivágás helyett inkább áttelepíti a 28 darab fát.

A munkákat az elmúlt napokban végezték el. A fák eredeti helyén hamarosan egy óriási logisztikai sátor fog állni. Az ősszel is csodás lombkoronájú növények pedig az áruház túlsó oldalán már új helyükön várják a telet. Tavaszi újraéledésükkel pedig bebizonyítják majd: némi összefogás, jóakarat, no meg egy kis befektetés képes megőrizni a természet értékeit.

Forrás: Gyorplusz.hu

Népszerű