Főoldal Friss Felejtsd el a Hitachit! Itt a HIKOKI!

Felejtsd el a Hitachit! Itt a HIKOKI!

szerző robinwood

A névváltozás a minőségi és innovatív szerszámgépek forgalmazásában semmilyen fennakadást nem okoz, több mint 450 modellből álló kínálatuk a 300 magyarországi márkakereskedőnél továbbra is hozzáférhető – hangsúlyozta, György Tibor, a Hitachi Power Tools Magyarország cégvezetője.

A termékek ugyanazokból a japán gyárakból, ugyanolyan modellnéven kerülnek ki, mint eddig.

A HiKOKI név az angol „High” (magas) szóból és a japán „Koki” kifejezésből ered, amely „ipari gépek”-et jelent. A „Hi” szócska az új márka víziójára, a technológiai és minőségi vezető szerepre utal.

Hitachi-Hikoki

A HiKOKI névre váltó Hitachi különösen három kulcsfontosságú erősségére büszke: a cég széles, technológiailag kimagasló fúrókalapács és bontókalapács választékára, a technológiailag vezető szögbelövőkre és az új Multi Volt akkumulátor technológiára.

A márka elsőrendű célcsoportja az építőipari cégek és ipari felhasználók

Fúrókalapácsait és bontókalapácsait az ő számukra fejlesztette ki. A Hitachi / HiKOKI cégre jellemző egyedülálló tulajdonság, hogy nem csupán akkus fúrókalapácsokat kínál szénkefe-mentes motorral, hanem a hálózati gépeknél is felhasználja ezt a technológiát. A szénkefe-mentes motorral hajtott fúrókalapácsok és bontókalapácsok lényegében nem igényelnek karbantartást, ami a hosszú, folyamatos üzemidőnek köszönhetően magas hatékonyságot eredményez az építkezéseken.

HIKOKI

A cég szögbelövői a fejlesztéseiknek köszönhetően kiemelkednek a versenytársak hasonló termékei közül. A Hitachi / HiKOKI cégnek sikerült ötvöznie a pneumatikus technológia és az akkus meghajtású gépek előnyeit. A cég új generációs szögbelövői integrált magas nyomású légsűrítővel vannak felszerelve, amely a működéséhez szükséges energiát egy akku csomagból kapja. Így az akkus gépek rugalmasságát és könnyű használatát nyújtják és olyan gyorsan és finoman működnek, mint a pneumatikus szögbelövők. Ez egyedülálló a piacon.

Ugyanez mondható el a cég új Multi Volt technológiájáról is, amelyet 2018 májusában vezettek be a piacra. A Hitachi / HiKOKI új generációs akkumulátorai 36 és 18 V-tal egyaránt üzemeltethetők. Méretük és tömegük olyan, mint a mostani 18 V-os akkuké. Az okos elektronika felismeri, hogy a csatlakoztatott készülék 18 vagy 36 V-os, majd annak megfelelően szabályozza a leadott energiát. A rugalmasság különösen a magas energiatartományban hasznos. A 36 V- os gépek a 18 V-osokhoz képest fele akkora áramerősséget igényelnek, hogy elérjék ugyanazt a teljesítményt. A kisebb áramerősségnek köszönhetően az akkumulátor lassabban melegszik fel és hosszabb ideig tudja az energiaellátást biztosítani. Az új Multi-Volt technológia használható az összes magas energiaigényű akkus gép esetében.

Népszerű