Főoldal Gép/szerszám Prémium profilmarás profi szerszámmal

Prémium profilmarás profi szerszámmal

szerző robinwood

A Leitz piaci prognosztizálása szerint az idei évben kiemelt fontosságú lesz a nyílászáró gyártási iparág. Ennek tükrében már az év elején felhívja a felhasználók figyelmét a ProfilCut Qszerszámára. A tavalyi évi bevezetést követően a Leitz már rendelkezik olyan felhasználói visszajelzésekkel, mely bizonyítja, hogy profilozó szerszámuk forradalmasíthatja a nyílászáró gyártást.profilcut_q1

A Leitz újgenerációs ProfilCut Q prémium profilozó szerszáma nyújtja a legmagasabb vágási sebességet és az ehhez társuló prémium felületi minőséget. Míg a hagyományos rendszerek élsebessége maximum 80-90 méter másodpercenként, addig az újgenerációs ProfilCut Q szerszám akár 120 m/sec élsebességgel is dolgozhat, ami lehetővé teszi a nagyobb előtolási sebesség használatát változatlan felületi minőség mellett. A szerszám használatával nő a termelékenység és csökken az egy munkadarab megmunkálásra fordított idő.

profilcut_q2Leitz ezekkel az előnyökkel együtt nemcsak a megmunkálási paraméterek növelésére fektetett hangsúlyt, hanem a szerszámcserére szánt idő csökkentését is célul tűzték ki. Ennek eredményeként született meg a ProfilCut Q Premium új késrögzítési technológiája. Már nincs szükség az egymásra fűzött tárcsák szétszedésére, hogy hozzáférjünk valamennyi lapkához. A főkések mellett a leszúró és rádiusz kések is könnyen hozzáférhetők, egyszerűen cserélhetők.
A megnövelt élsebesség magasabb igénybevételnek teszi lapkákat, ezért azok biztos rögzítése az egyik legfontosabb feladat. A ProfilCut Q-nál es sem kerülte el a tervezők figyelmét a lapkák mind tengely-, mind sugárirányban nagyobb precizitású rögzítést kaptak. A hornyos és stiftes megoldás kiválóan vizsgázott a gyakorlatban is. Lapkacserétől függetlenül a szerszám élkörfutás mindég ugyanaz, mint új korában.

profilcut_q4

A ProfilCut Q szerszám rendszer univerzálisan alkalmazhatók a faipar számos területén, így alkalmasak nyílászáró, bútor, vagy akár padló megmunkálásra egyaránt. A szerszámok kétféle bevonatos késsel is rendelhetők: elérhető MC és a kiemelten ellenálló TDC bevonatos lapkákkal egyaránt.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű