Főoldal Gép/szerszám AEG Omni: Öt az egyben

AEG Omni: Öt az egyben

szerző robinwood

Az AEG több mint százéves múltjára visszatekintve folyamatosan találkozhatunk az innovációval, az új és új termékekkel. A német márka napjainkban is folytatja ezt a tradíciót és különös gondot fordít arra, hogy gépei minél inkább megfeleljenek az azokat használó profi szakemberek a munka során felmerülő igényeinek.

Ennek a stratégiának az egyik legjobb példája az AEG multifunkciós gépe (OMNI – mindenre használható.). Ez az elnevezés nagyon találó, mert a többfunkciós gép az egyedülálló módon cserélhető fejeknek köszönhetően könnyedén más-más géppé alakítható. Jelenleg 6 fej áll rendelkezésre, a multifunkciós fej, a sarokcsavarozó fej, az ütvecsavarozó fej, a szúrófűrészfej, a racsnis csavarozó fej és a szablyafűrészfej. A fejek sokfélesége mellett kiemelkedően fontos az is, hogy a különböző fejek szerszám, csavarhúzó vagy kulcs nélkül, szabad kézzel egyszerűen cserélhetőek.

AEG omni

Az OMNI tehát 6 gépet helyettesít, de tudjuk azt, hogy az egyes gépeken belül is léteznek kategóriák: például fűrészelni tudunk vezetékes géppel vagy akkumulátoros géppel is, a csavarozási munkákat elvégezhetjük nagyobb méretű, erősebb kivitelű vagy kevésbé erőteljes, ám könnyebb képpel. Az OMNI azért tökéletes példája az AEG felhasználóbarát termékfejlesztési stratégiájának, mert ezt a választási lehetőséget is biztosítja a felhasználó számára. Említettük már, hogy az OMNI multifunkciós géphez 6 fej érhető el, de fontos az is, hogy maga az alapgép 3 verzióban készül: van egy vezetékes konzol, ami a vezetékes gépek erejét biztosítja. A 12 voltos akkumulátoros verzióval bárhol dolgozhatunk, ahol elektromos hálózat nem áll rendelkezésre és a könnyű, ergonomikus kialakításból fakadóan mindez könnyedén, fáradságmentesen lehetséges.

A 18 voltos verzió e kettő kombinációja: a külön tartozékként kapható 4,0 Ah kapacitású akkuval hosszú időn keresztül bárhol, elektromos hálózat hiányában is dolgozhatunk vele, és erőteljes a fűrészelési, csiszolási és csavarozási munkákhoz. A 18 voltos verzióban májustól egy új gép lesz elérhető: az OMNI 18C KIT1X, amelynél nemcsak a fejek, hanem a tartozékok cseréje is megoldható kézzel, külön szerszám nélkül. A géppel szállított adapter pedig lehetővé teszi, hogy más gyártók tartozékai, a multifunkciós tartozékok teljes választéka is használható legyen az AEG géphez. Az AEG OMNI gépek országszerte elérhetőek az AEG-kereskedőknél.

Népszerű