Főoldal Friss Lengyel kézbe került a Poli-Farbe

Lengyel kézbe került a Poli-Farbe

szerző robinwood

Egy lengyel cég tulajdonába került a Poli-Farbe Vegyipari Kft. üzletrészeinek 80 százaléka – közölte a cég. A kft. 20 százaléka tartósan a jelenlegi tulajdonosok kezében marad. A termelés a magyarországi gyárakban folytatódik, és a jelenleg 265 fős foglalkoztatotti létszám nem változik.

Az FFiL Snieżka SA-val, a legismertebb lengyel festék- és lakkgyártó vállalattal kötött megállapodástól a magyar társaság azt várja, hogy megerősíti exportját a régióban, illetve a beltéri festékekhez hasonló, markáns pozíciókat épít ki a homlokzatfestékek, vakolatok terén is.

Az 1992-ben alapított, a Bács-Kiskun megyei Bócsán működő Poli-Farbe Kft. meghatározó piaci szereplő a beltéri festékek szegmensében, a vállalkozás emellett hőszigetelő rendszereket, zománcokat és favédő szereket is gyárt. A társaság tavaly 12,5 milliárd forintos árbevétel mellett mintegy 800 millió forintos üzemi eredményt ért el az előző évi 11,05 milliárdos bevétel és 778 millió forintos profit után – mondta az MTI-nek Szabó Antal, a Poli-Farbe ügyvezetője.

A Snieżka az egyik vezető festék- és lakkforgalmazó Lengyelországban, Ukrajnában és Fehéroroszországban. Éves szinten több mint 150 ezer tonna festéket, lakkot és vakolatot gyárt, több mint ezer embert foglalkoztat.

Forrás: HVG.hu
Címlapfotó: Youtube

Népszerű