Főoldal Dizájn Keményfatárgykultúra

Keményfatárgykultúra

szerző Csonka Imre

Lehetséges új perspektívát, vagy új nézőpontot találni úgy, hogy a hagyományos kézműves megmunkálás és a számítógép vezérelt tárgyalkotás egyesítse az erőit?

Nem pont így fogalmaztak, de nagyjából ez volt a lényege annak a kisérleti projektnek, aminek egyik termékét most megmutatjuk mi is. A kezdeményezés mögött az Amerikai Keményfa Export Tanács (AHEC) áll. Az idehaza is ismert szakmai szervezet az amerikai keményfák népszerűsítését tekinti elsődleges munkájának. Olyan tárgyak alkotását szerették volna inspirálni, ahol eltérő területekről érkezett alkotók különböző technológiák segítségével fából alkotnak olyan tárgyakat, amelyekre ezidáig határozott keretek között tudtunk csak gondolni. Igyekeztek ezt lebontani és egyfajta paradigma váltásra ösztönözni minket. Néhány esetben sérült a funkcionalitás, de a forma oltárán megérte ez az áldozat.

Ez az amfora Gareth Neal designer és Zaha Hadid építész alkotása. Az építészeti látásmód, a számítógépes tervezés és a CNC megmunkálás technológia csodálatos tárgy megszületéséhez vezetett.

Ez az amfora Gareth Neal designer és Zaha Hadid építész alkotása Ez az amfora Gareth Neal designer és Zaha Hadid építész alkotása Ez az amfora Gareth Neal designer és Zaha Hadid építész alkotása

Forrás: The189.com

 

Népszerű