Főoldal Alapanyag Különbség purhab és purhab között

Különbség purhab és purhab között

szerző robinwood

Ki gondolná, hogy mennyi tudomány rejlik egy purhab felhasználása mögött. Természetesnek vesszük azt a tulajdonságát, hogy réseket tölt ki. Alkalmazása szerepet játszik a hőszigetelésben, ezeken túl az ár a legfontosabb tényező a márka kiválasztásában. Azonban ne felejtsük el: ha számít a minőség és tartósság, akkor a legfontosabb megkülönböztető jegy mégiscsak a magas műszaki paraméterekben és tulajdonságokban rejlik.

purhab

Ennek az elvárásnak messze megfelel a Ceresit „WhiteTeq”, egykomponensű ultra hő- és hangszigetelő képességű poliuretán hab. Ha a nyílászárók beépítésekor eddig hagyományos purhabokat alkamaztunk, fontoljuk meg a termékfejlesztés csúcsát jelentő WhiteTeq használatát, ami egy „átlagos” purhabhoz hasonlítva, 8 területen, magasabb értékekkel, ill. jobb tulajdonságokkal állt elő.

Nézzük, mi is ez a 8 jellemző:

  1. Egy köbcentiméter habtömegben – ami kb. egy kockacukor nagyságú térfogatnak felel meg – négyszer több mikropórus található. Ez 25%-kal nagyobb hő-, és 50%-kal nagyobb hangszigetelést eredményez.
  2. 25% alakváltozási képességgel rendelkezik, tehát rugalmas. Ez jelentősen megnöveli tartósságát, hiszen a nyílászáró szerkezetek deformációja esetén – pl. hőingadozáskor – nem válik el a falazattól, nem szakad szét.
  3. A tágulási nyomása 50%-kal kisebb. A legtöbb esetben ez feleslegessé teszi a nyílászáró keret kitámasztását, mivel a hab nem nyomja meg az ajtó- vagy ablaktokot. (Figyelembe kell venni a nyílászáró szerkezet szilárdságát.)
  4. Nagy vastagságban is adagolható, nem kell rétegenként nedvesíteni. (Az alapot persze a jó tapadás miatt érdemes vízzel permetezni.)
  5. A felhasználóbarát alkalmazáshoz járul hozzá az, hogy az alapanyag tisztított, szennyeződésmentes összetevőkből áll. Ennek köszönheti jégfehér színét. Ráadásul nem tartalmaz CFC-hajtógázokat.
  6. Tízszer magasabb UV-állósággal rendelkezik. Nem sárgul és porlad el olyan gyorsan, mint egy „átlagos” purhab, ha nem gondoskodnak időben a takarásáról.
  7. -5 °C – +35 °C hőmérséklet tartományban alkalmazható, ami a kivitelezés során nagy alkalmazkodási lehetőséget biztosít a környezeti körülményekhez.
  8. Hőmérsékletjelző a flakonon, ami ha kék színű, a flakon túl hideg. Alkalmazása ilyenkor nem javasolt. Ez a „kényelmi szolgáltatás” elősegíti a purhab maximális műszaki paramétereinek biztosítását.

Ceresit „WhiteTeq”

Tehát van különbség purhab és purhab között, mégpedig olyan nagy, amit hosszútávon a hőenergia megtakarításban tudunk majd igazán számszerűsíteni.

Népszerű